ČRNO SVETLIKAJOČE SE SRCE

Je divje praznovanje življenja. Neustavljiva želja, da podoživimo izgubljena občutja nepozabnih večerov. Da si znova prilastimo svoje trenutke predaje čarom noči. Delimo nove izkušnje. Sprostimo potlačena čustva …

Je vznemirljivost noči, ujeta v steklenički, še bolj subverzivna in vznemirljiva kot kadar koli prej, destilirana v preočarljivo, presenzualno in prerazburljivo dišavo. Že en sam brizg iz tega elegantnega, črnega grala s pridihom vinila in svetlikajočim se okencem je dovolj, da se dan spremeni v sijajno noč. Poveže nas z energijo vseh zabav v mestu. Na naši poti za seboj pušča dišeč odmev z najbolj intenzivno različico dišave Black Opium doslej. Leta 1977 je Yves Saint Laurent šokiral svet z najbolj subverzivno dišavo v zgodovini. Žgoča mešanica smol in začimb, ki jih je modni oblikovalec poimenoval po svoje »cvetje ognja«, je postala ena izmed najpomembnejših dišav 20. stoletja s provokativnim imenom Opium. Globalni prodajni hit je na novo definiral globino, razkošje in intenzivnost modnih dišav v trenutku, ko je prišel na trg v rdeči steklenici s cofom, ki je takoj postala kulturna ikona. Leta 2014 je Black Opium Eau de Parfum posodobil ta mit za 21. stoletje in v parfumsko industrijo vnesel novo vznemirjenje. Šlo je za prvi izredno močan akord črne kave v ženski dišavi YSL, ki ga še dodatno krepijo čutni beli cvetovi in opojna vanilja. Nepogrešljiva dišava, s katero si lahko drznete biti drugačni, se je nemudoma ujela z duhom časa, je navdušujoči napoj za vse junakinje noči in njihovo spremstvo. Leta 2023 pa je napočil čas, da smo ne le ponosni, temveč preponosni na naše noči, zato je YSL Beauty vse svoje moči usmeril v ultimativni in najintenzivnejši Black Opium doslej Black Opium Le Parfum.

»Opium, čarobna beseda, ključ do najintimnejših sanj, »sezam«, ki odpre vrata do sanj …« – Yves Saint Laurent

Gre za premočen naval vanilje z za Black Opium ikoničnim kavnim akordom, ki namiguje na njegovo privlačno nočno stran. Je sijoč kot žaromet na plesišču, opojni vonj belih rož pa razsvetli vznemirljivo mešanico. Še skrivnostnejša, močnejša in privlačnejša alfa herojka, Zoe Kravitz, vodi svojo v črno oblečeno ekipo v novo epsko poglavje zgodovine dišave Black Opium z novo spektakularno mednarodno kampanjo, ki jo je režiral nagrajeni filmski režiser Anton Tammi. Prikazuje nadvse drzen pohod v soju svetlikajočih se luči mestne noči iz višav razkošnega stanovanja k rdeče obsijani kupoli. Pohod z energijo navdaja brizg dišave Black Opium, ki spremeni dan v najbolj vznemirljivo noč. Z Black Opium Le Parfum je nočna ikona podjetja YSL Beauty postala še intenzivnejša. Kako intenzivna? Če si drznete, se potopite v oči alfa herojke Zoe Kravitz v novem filmu Black Opium … Tako intenzivna. Parfumski mojstri Nathalie Lorson, Olivier Cresp, Honorine Blanc in glavna parfumerka Marie Salamagne, ki je soustvarila originalno parfumsko vodico, so natančno vedeli, katero sestavino morajo dodati, da bi okrepili že tako ali tako superiorno surovo moč dišave Black Opium. Najbolj »prezaželena« nota v paleti parfumerjev je … vanilja.

In to ne kar katera koli, gre za premočan naval vanilje, ki jo sestavlja mešanica radikalnega kvarteta črnih vanilj. Štiri različne dopolnjujoče se lastnosti tega vrhunskega stroka v mešanici, ustvarjeni po meri za YSL, prinašajo edinstveno in vrhunsko noto, ki poskrbi, da se želeni material iz dnevnega spremeni v nočnega. Absolut vanilje Planifolia z Madagaskarjaje ikonična vanilja dišave Black Opium, je mačja zapeljivka, katere arome ruma, čokolade in suhega sadja prevevajo s subtilno živalskim pridihom. Absolut vaniljevega stroka z Madagaskarjaje kvintesenca »vaniljevega stroka«, ki dišavi doda globino in resonanco balzamičnih in lesnih poudarkov. Infuzija vrhunske burbonske vanilje z Madagaskarjanudi najbolj dragocene, tople, skrivnostne, prijetne in pikantne tone, ki so zelo zvesti naravni surovini. Absolut vanilje Tahitensis SFE jenajbolj sladka članica kvarteta, ki navda mešanico s pudrastimi in mandljevimi elementi. Seksi moč stroka pa še dodatno podkrepijo znameniti akordi dišave Black Opium. Prečrn naboj kavnih not. Aroma espressa, ujeta naravnost iz skodelice. Čista naelektrenost, zamišljena na novo kot dišavna nota ekskluzivno za YSL Beauty. V dišavi Black Opium Le Parfum ikonični akord, podkrepljen z žametno lesno globino in neverjetno dolgotrajnostjo pačulija, spremeni čutno vaniljo v divje in nočno bitje. Presočen kanček zelene mandarine.

Kot soj luči v noči sadna esenca, osladkana s prefinjenim hruškovim akordom, z energijo napolni zgornje note, vse pa popestri hladno vroč žar cimeta. Prečutni beli šopek.Za znameniti chiaroscuro učinek dišave Black Opium poskrbi ultra ženstveno in ultra hipnotično cvetno srce, ki deluje kot žaromet, medtem ko sončni jasmin Sambac in cvetni pomarančni cvetovi razsvetljujejo noč. In steklenička nove dišave? Dragocena. Drzna. Hipnotična. Privlačna. Gre za spopad med odtenki črne in teksturami. Eleganten in sijoč dragulj, katerega globoki nočni toni odražajo intenzivnost esence parfuma.

Steklenička dišave Black Opium črpa navdih za svoj ikonični videz iz enega najbolj znamenitih dizajnov v zgodovini parfumov, stekleničke parfuma 1977 Opium, ki jo je osebno oblikoval Yves Saint Laurent v sodelovanju z legendarnim oblikovalcem Pierrom Dinandom na podlagi japonske škatle inro, v kateri so samuraji nosili svoj opium. Šlo je za skrivnostno posodo, prekrito z razkošno rdečim in svetlikajočim se ovojem v barvi antičnega kitajskega laka z okroglim okencem, ki se odpre v stekleničko, v kateri je shranjen dragoceni vonj. Enako skrivnostno okroglo okence krasi stekleničko dišave Black Opium, katere elegantna silhueta v misli prikliče originalni kultni dizajn. Za Black Opium Le Parfum se ikonična steklenička glamurozno uredi za večer, in to z obleko, ki je tako sijoča kot modna obleka iz črnega vinila, ki jo je oblikoval Saint Laurent.

»Popolnoma očitno se mi je zdelo, da mora, če želimo ustvariti najintenzivnejši Black Opium do zdaj, glavno vlogo prevzeti absolut črne vanilje.« – Nathalie Lorson, parfumska mojstrica za parfum Black Opium

Za vpadljiv kontrast pa poskrbi bleščeče srce, ki razsvetli okroglo okence in v misli prikliče utripajoče luči mestnih prizorov, vidnih z nočnega neba, kot odmev bleščečih posnetkov nove kampanje za Black Opium, ki prikazujejo, kako se v mraku prižigajo luči v svetovnih mestih. Steklenička je oblikovana za vse drzne junakinje noči. Globoko Black Opium. Globoko Saint Laurent. In ker ni nič bolj glamuroznega kot skrb za planet, Yves Saint Laurent Beauty zmanjšuje svoj okoljski odtis, saj za izdelavo stekleničke uporablja 15 odstotkov recikliranega stekla.