CITROËN JE PRAVA FILMSKA ZVEZDA

Citroën je, kot popularna in več kot sto let stara znamka, že od nekdaj prisoten v kinematografiji in je z vsemi svojimi zgodovinskimi modeli posnel številne slavne scene. Seznam je dolg.

THE FRENCH DISPATCH je najnovejši film vizionarskega režiserja Wesa Andersona in v njem sodeluje tudi Citroën. Film, ki je bil nominiran tudi za oskarja, prinaša izbor zgodb iz zadnje številke istoimenske ameriške revije, ki jo izdajajo v namišljenem francoskem mestu iz 20. stoletja. Zgodba se skozi več let odvija v namišljenem mestu Ennui-sur-Blasé, ki idealno ponazarja Francijo.

Umetniško sodelovanje z znamko Citroën je razvidno skozi celoten film. Pred začetkom snemanja je ekipa obiskala konservatorij znamke “Conservatoire Citroën”, kar ji je odločilno pomagalo pri izbiri modelov Traction in Type H, ki so jih vpletli v scenarij. Na ulicah značilnega francoskega mesta lahko opazimo tudi druge Citroënove modele: 2 CV, Ami 6, DS in GS.

V najnovejšem filmu Wesa Andersona, THE FRENCH DISPATCH, oživi več različnih zgodb iz zadnje številke ameriške revije, ki jo v 20. stoletju izdajajo v namišljenem francoskem mestu. O umetniškem sodelovanju z znamko Citroën pričata vozili Traction in Type H, ki ju skozi celoten film spremljamo v glavnih vlogah.