CIAO MARGHERITA!

Oblikovalske stvaritve hiše so prave mojstrovine zlatarske umetnosti in izražajo strast do nakita, ki jo družina Damiani prenaša že tri generacije. Zlatarski mojstri iz Valenze v celoti ročno izdelujejo nakit hiše s starimi tehnikami in največjo pozornostjo do podrobnosti ter združujejo privlačnost in kulturo italijanskega nakita s stilom Damiani. Elegantnim in prefinjenim slogom, sodobnim in vedno aktualnim, ki je priznan po vsem svetu. Od preprostega zlatega prstana do elegantnega pasijona z diamantom, od nakita z dragocenimi kamni do brezčasne ure, svet Damiani je vedno ponujal edinstvena in nepozabna čustva. “Zgodovina nakita Damiani je zgodovina italijanske družine, ki je močno povezana s tradicijo in strastjo do zlatarske umetnosti. Naša družina je oblikovala in izdelovala dragocen in edinstven nakit že tri generacije. Že od zgodnjega otroštva smo opazovali ustvarjanje nakita ter izdelavo diamantov in dragih kamnov, se naučili ljubiti poklic in njegove skrivnosti, še preden smo začeli delati v podjetju.

Verjamem, da so razlogi za naš uspeh naša močna identiteta, odlična proizvodne spretnosti in izvirno oblikovanje, vse to pa oživlja velika strast,”je novinarjem ob predstavitvi kolekcije zaupal Guido Damiani. Kolekcija Margherita je navdihnjena z elegantno in fascinantno Margherito Savojsko, znano iz italijanske zgodovine, ki je slavila po svoji prefinjeni lepoti, kraljevski zbranosti in odločnem značaju. Najbolj ljubljena kraljica Italije je spodbudila ustvarjalnost Enrica Grassija Damianija, ki je dragoceni cvetlični nakit posvetil in namenil njej v čast. Po skoraj stoletju zlatarske umetnosti se je Damiani ponovno poklonil prefinjeni lepoti te plemenite ženske in njeni izjemni osebnosti. Damianijeva strast do umetnosti in strast kraljice Margherite do umetnosti v prstanih, uhanih, zapestnicah in ogrlicah, ki jih je izdelala draguljarska hiša Damiani, to modro združujeta. Graciozno združujejo drage in poldrage kamne, prefinjene okraske in nenavadne oblikovne podrobnosti, s čimer premostijo vrzel med tradicijo in sodobnostjo.

Za kolekcijo Margherita je značilen v celoti ročno izdelan cvetlični element, ki spominja na eleganco delikatne rože, čudovitega cveta, ki je v Italiji zelo priljubljen in si ga pogosto darujejo zaljubljenci med seboj saj s tem izražajo čisto ljubezen, pristna čustva in blaženo romantiko. Spoznajmo najnovejše izdelke v zbirki visokega nakita. Vrhunska ogrlica z dragocenimi cvetlicami iz belega in rumenega zlata ter briljantno brušenimi 30,91-karatnimi diamanti. Med cvetnimi lističi sije intenzivna zelena barva smaragdov, skupaj kar 8,48 karata. Osupljivi uhani z dragocenimi marjeticami iz belega in rumenega zlata ter briljantno brušenimi diamanti s 5,79 karata. Med cvetnimi lističi sije intenzivna zelena barva smaragdov, skupaj 1,47 karata. V izjemno zasedenem urniku tedna visoke mode in visokega nakita smo na Place Vendôme v butiku Damiani lahko doživeli kljub najostrejšemu centru francoske prestolnice popoln utrip italijanske mojstrske spretnosti in zgodovine velike kraljice. Konec koncev ne pozabite, da je to znamka, ki je izjemno blizu tudi vsaj zame eni največjih sodobnih kraljic igralki Sophiji Loren in je za njih izdelal znamenite poročne prstane sam Brad Pitt.