CHOPARD LJUBI FILM!

Skozi več kot četrt stoletja edinstvenega partnerstva sta Chopard in filmski festival v Cannesu skupaj spisala zgodovino kinematografije. Za 75. izdajo tega svetovno znanega filmskega dogodka je ikonični draguljar praznoval svojo zavezanost sedmi umetnosti s temo Chopard Loves Cinema, ki je potekala skozi vse dejavnosti festivala.

Chopardova ikonična in sila priljubljena sopredsednica in umetniška vodja Caroline Scheufele je ob tej priložnosti zasnovala mojstrsko zbirko Red Carpet, ki jo sestavlja 75 kreacij Haute Joaillerie. Kosi ustvarjajo epsko sago, ki jo navdihuje mistični duh kinematografije, od zgodnjih črno-belih čarov do vrtoglavih barvnih kombinacij. To ustvarjalno obilje avtorica črpa iz njenega lastnega repertoarja, med tem ko resnično veličastne manekenke ujamejo prelomni trenutek, ko se je sodobna kinematografija rodila in začela cveteti. Gre za tehnični podvig, ki je oživel s pomočjo združenih talentov in strokovnega znanja ekipe draguljarjev, kakršno je sposoben sestaviti samo Chopard.

Letošnja slovesnost je potekala v Carlton Hotel Beach Clubu na večerji z zvezdniki, ki jo je pripravil nagrajeni francoski kuhar Bruno Oger z nastopi francoske pevke in tekstopiske Jeanne Cherhal v počastitev obeh zmagovalcev.

Tropheé Chopard prikazuje več kot dve desetletji podpore kinematografskim vzhajajočim zvezdam in zgodovina nagrajencev, od katerih mnogi v letih po zmagi izpolnijo napovedano slavno filmsko kariero, potrjuje upanje, ki se vanje polaga. Ta seznam neverjetnih filmskih talentov vključuje Marion Cotillard, ki je leta 2008 osvojila oskarja za vlogo v La Vie en Rose, Diane Kruger, ki je bila leta 2017 proglašena za najboljšo igralko v Cannesu, in angleško igralko Florence Pugh, ki je bila nominirana za oskarja nekaj mesecev po zmagi na Trophée Chopard leta 2019, med številnimi drugimi. Letos je na 75. festivalu v vlogo botre Trophée prevzela legenda svetovnega filma Julia Roberts in nagrado na svečani večerji podelila dvema zmagovalcama: multitalentirani ugandsko-britanski igralki Sheili Atim in škotskemu igralcu Jacku Lowdenu. Oba zmagovalca je izbrala Akademija Trophée Chopard, ki jo sestavljajo nekdanji zmagovalci, botre in botri prejšnjih edicij.