ČESTITKE, CAMERON SMITH!

Cameron Smith je osvojil 150. The Open, turnir, ki je v domu golfa popisal še eno stran v že tako bogati zgodovinski knjigi. Z rezultatom 20-pod se je izenačil z najnižjim rezultatom v zgodovini glavnih tekmovanj.

Kar je za Smitha zapečatilo dan, je bilo njegovo bližanje, še posebej na zadnjih nekaj jamicah. Cameeron je tako naravnost zažgal zadnjo devetko in zadel udarec za udarcem, kar je prineslo kar pet zaporednih “birdijev” s skupnim rezultatom 30. Ta rezultat zadnje devetke se je ujemal tudi z najnižjim rezultatom zmagovalcev na zadnjih devetih jamicah na velikih tekmovanjih. Poleg tega, da je postal prvak Champion Golfer of the Year, je zmagal že na svojem tretjem turnirju PGA Tour letos in petem v svoji karieri. Smith je bil tudi edini igralec v zgodovini Opena, ki je dosegel dva kroga s seštevkom 64 ali manj.

Ko so igralci šli v zadnji krog, se je zdelo, da gre za dvoboj med Roryjem McIlroyem in Victorjem Hovlandom, ki sta si priigrala izzid 16-pod. Vendar se je zdelo, da sta se oba zadnji dan nekoliko upočasnila. Hovland je nato nastreljal 2-čez 74, McIlroy pa je povsem izgubil občutek za bližanje. Kljub temu, da je zadnji dan nastreljal 2-pod, je imel na voljo 36 bližanj – zadel ni niti enega pomembnega.

Cameron Smith pa ni bil edini s tem imenom, ki je igral dobro. Tudi Cameron Young je nastopil zelo dobro in v svojem prvem nastopu na Openu končal na drugem mestu z rezultatom 19-pod. Med drugimi opaznimi so bili trije Američani na osmem mestu: Bryson DeChambeau, Patrick Cantlay in Jordan Speith, ki so vsi končali z rezultatom 12-pod.

Naslednji teden se PGA Tour seli v Blaine v Minnesoti. Tam se bodo igralci pomerili na 3M Open, kjer je lani Cameron Champ osvojil svoj tretji naslov PGA Tour. Medtem ko si bodo nekateri igralci nedvomno vzeli odmor po The Open, obstajajo igralci vrhunske ravni, ki bodo potovali v Minnesoto.