CELOTNA ČLOVEŠKA ZGODOVINA NA VAŠEM ZAPESTJU

Medtem ko je Louis Moinet morda najbolj znan po svojih kreacijah, ki nas vabijo na potovanje v vesolje, na primer Hobe Probe Tourbillon, nas švicarski urar rad popelje tudi v daljne čase in dežele.

Tako Heat, edinstven časomer, pričara evolucijo prednikov človeka z impresivno gravuro, ki predstavlja lobanjo avstralopiteka, dvonožnega hominida, ki je na Zemlji živel med 4,2 in 2 milijona let pred našo dobo. Dva rožnata rubina s 24 fasetami, osvetljujeta njen žareč videz, plameni, naslikani kot miniature na podstavku iz naravnega kamna, ki ga obdaja rdeči pietersit, pa so simbol odločenosti za obvladovanje ognja, kar je uspelo vrsti Homo Erectus. Ta mojstrsko izdelana kompozicija se nahaja v ohišju iz briljantnega rožnatega zlata s premerom 47,4 mm okrašenim z modrimi safirji na kronah in briljantno gravuro na okvirju. V središču tega prefinjenega časomera se skriva ročno navijajoče se gibanje, opremljeno s 60-sekundnim tourbilonom, ki je viden ob 6. uri. Ta visoko zmogljiva mehanska ura, ki deluje pri 21.600 vibracijah na uro (3Hz), zagotavlja 72 ur rezerve moči.

Kaliber, ki je prejel zlato medaljo v svoji kategoriji na zadnjem mednarodnem tekmovanju iz kronometrije leta 2015, sicer poganja par modrih urnih in minutnih kazalcev.