ČAROBNA KENIJA NI RAZOČARALA

Aditi Ashok je v prvem krogu nastreljala rezultat 67 (-6) in se v drugi dan podala s štirimi udarci prednosti in je na dobri poti do zmage na turnirju Magical Kenya Ladies Open.

24-letnica je izkoristila zahtevne vetrovne razmere za vzpon na vrh lestvice v resortu Vipingo Ridge in nastreljala “orla”, šest “birdijev” in dva “bugija”.

“To je bil fantastičen dan,” je dejala trikratna zmagovalka turneje LET. “Realizirala sem kar nekaj udarcev in izkoristila veliko priložnosti za “birdie”, kar je dober znak. Na eni jamici sem res zgrešila lahko bližanje, drugače pa sem mnenja, da sem ves dan igrala dobro… Igranje v vetru je nekaj, česar nisem vajena, zato sem morda uporabila napačno palico ali poskusil nekaj udarcev, ki jih ne bi smela. Verjetno se bom osredotočila na to in igrala konzervativno, ko udarec ne bo ustrezal mojemu očesu.”

Ashokova ima sicer lepe spomine na Kenijo iz leta 2019, ko je na igrišču resorta Vipingo Ridge končala na drugem mestu, z enim udarcem za končno zmagovalko Esther Henseleit. Dvakratna olimpijka skuša hraniti svoje vesele spomine na igrišče in vse svoje “birdije”.

“Osredotočam se samo na dejstvo, da sem zadnjič, ko sem igrala tukaj, dosegla veliko “birdijev” in to bom poskušala storiti tudi tokrat, čeprav se mi zdi, da so razmere malo težje,” je dejala.

No, da se dotaknemo še ostalih. Kar nekaj, natančneje 7, igralk si z rezultatom 71 (-2) prvega dne v Keniji deli drugo mesto na lestvici najboljših. V dopoldanskih skupinah so bile Italijanka Virginia Elena Carta, Španka Ana Peláez Trivino in Škotinja Kylie, v popoldanskih skupinah pa Švedinja Isabella Deilert, Španka Marta Sanz Barrio, Angležinja Alice Hewson in Tajka April Angurasaranee. Carta iz Italije se je podpisala pod soliden začetek z dvema “birdijema” a nadaljevala z dvema dvojnima “bugijema” na sprednji devetki, vendar se je klub temu borila do konca in se pobrala s štirimi “birdiji” na zadnji devetki za rezultat 2-pod.

Ana Peláez Trivino, ki je leta 2022 končala na petem mestu na skupni lestvici Race to Costa del Sol, je v svojih prvih štirih jamicah dosegla štiri “birdije”, preden je dosegla “birdie”, “bugi” in dvojni “bugi” v zadnjih štirih jamicah za skupnih 7.

“Mislim, da je to res dober začetek sezone glede na to, da gre za prvi turnir v letu po dolgem času,” je dejala. “Na splošno sem zadovoljna.”

Več o vikend dogajanju pa v naslednjih dneh.