ČAR ENOBARVNOSTI

Izbira barve je vedno zgodba o samopotrditvi. Izraža singularno privlačnost, ki daje ton in poganja kolesa vizije. Barvo privlačnosti po mnenju znamke Chanel je mogoče interpretirati na več različnih načinov, pri čemer je mogoča vsaka niansa. To je značilen videz, naravno predstavljen in izražen v vsakem odtenku. Naj bo modra, rdeča, bež ali zlata, vsak osnovni odtenek razkriva neskončno paleto izrazov. Monokromatski videz je izjava, ki še zdaleč ni monotona. Ima moč, da izrazi barvit značaj. Drznost, s katero lahko z osnovnimi stvarmi potrdi svojo privlačnost. Z Ombre Essentielle Cécile Paravina izrisuje novo generacijo senčil za oči. Goji idejo, da je ličenje v bistvu umetnost biti sam s seboj. In da lahko isto barvo nosite na tisoč načinov, tako kot lahko na tisoč načinov izrazite svojo privlačnost.

Ko je Cécile Paravina oblikovala barvno paleto za novo Ombre Essentielle, je navdih črpala iz bogate in brezčasne dediščine znamke Chanel. V sodelovanju s Chanel Makeup Creation Studiem je interpretirala 14 odtenkov, pri čemer je z vsakim od njih vzpostavila povezavo med svojim ustvarjalnim svetom in barvno dediščino hiše. Tako je ustvarila Beige Suede, ki jo je navdihnila barva ikonične zofe v stanovanju na znameniti ulici 31 Cambon. Gris Paris, enako sivega odtenka kot strehe v Parizu, rojstnem kraju Mademoisellinih stvaritev, in Brun Fauve, rjave barve leva, njene totemske živali in astrološkega znamenja. Tu so tudi Blanc Perle, ki spominja na vrvice biserov, ki so krasile njene obleke s svojim nežnim, luninim sijajem, in Bois Noir, odtenek črne, ki ga je tako drzno obvladala in ga spremenila v barvo elegance, ter Lilas Poudré, lila, ki spominja na hišni tvid. Rose Charnel spominja na rožnato rdečico, ki ostane po dnevu na prostem, Blé d’Or Antique je zlat odtenek, ki spominja na pšenico, glavni talisman Gabrielle Chanel, Rouge Cosmos pa je odtenek rdeče, barve življenja, katere moč in oblast je želela. Brun Talpa je rjava barva, ki spominja na ležernost vremenskih jopičev, ki jih je nosil vojvoda Westminstrski, ki je bil za Mademoiselle utelešenje elegance, Quartz Fumé, ki spominja na kamne dimnega kremena, ki jih je imela še posebej rada, in Rouge Cuir, barva podloge v torbici 2.55. Jade Facetté, pastelno zelena, spominja na tvid, ki ga je Gabrielle Chanel oblikovala za svoje poletne silhuete, Beige Sable pa spominja na peščene plaže Deauvilla, ki so navdihnile številne kreacije hiše.

Cécile Paravina vabi k uporabi izrazitih senčil z ustvarjalno svobodo v mat, satenastem ali kovinskem odtenku. Ombre Essentielle ne pozna meja, od lila oranžne prek zelene in rjave. Monokromno senčilo Chanel, ki ga nanesete na linijo trepalnic, veke in obrvi, obstaja v številnih samozavestnih in predvsem kreativnih odtenkih. Ombre Essentielle, ki sta ga na novo zasnovala Cécile Paravina in Chanel Makeup Creation Studio, raziskuje enobarvnost z vseh vidikov. „Delo z eno barvo vam omogoča, da se osredotočite na obliko in način nanosa,“ razlaga Cécile Paravina. Zato lahko senčila nanesete na tri različne načine, kar omogoča številne izraze. Kot izdelek 3 v 1 za privlačnost v vsakem trenutku in nešteto videzov ličenja. Da bi poudarila vsak vidik Ombre Essentielle, je Cécile Paravina kreirala večnamenski vrhnji premaz Blanc Perle. Ta prosojni odtenek, ki ga nosite samostojno, osvetli oči z iridescentnim zaključkom. Nove barve, novi zaključki in novi načini nanašanja so povezani tudi z novo teksturo. Ombre Essentielle je bolj kremasta in omogoča enostavno mešanje, s katerim lahko po želji spreminjate barvni rezultat in intenzivnost. Če želite poudariti oči, po nasvetu Cécile Paravina za bolj drzen videz nanesite barvo vse do dna obrvi. Če želite dodati očem strukturo po nasvetu Cécile Paravina za intenzivnejši in natančnejši rezultat navlažite koničast čopič. Če želite poudariti oči po nasvetu Cécile Paravina barvo nanesite na veko, pa tudi na spodnjo linijo trepalnic za popoln celostni videz. Pri znamki Chanel se barvna privlačnost razširi na konice trepalnic. Cécile Paravina je razvila tri nove odtenke kultne maskare Noir Allure Chanel.Trepalnice krasijo oranžno-rdeča, opečnato rjava ali pastelno lila vijoličasta barva. V kombinaciji z Ombre Essentielle te nove barvne odtenke odlikujejo popoln videz v tonu ali pa ustvarijo presenetljiv kontrast. In ob koncu še dodatni namig s strani Cécile Paravina: ”Pri enobarvnem videzu je dobro, da se zanimate za barvno teorijo. Drznite si nositi rjave ali oranžne odtenke kot celostno podobo, ki na primer laskata modrim očem, ali pa poudarite zelene oči z vijoličnimi in rožnatimi. Za rjave oči pa so primerni hladnejši toni. Čeprav pri ličenju ni pravil, je upoštevanje teh načel najboljši način, da oči izstopajo. Prav tako lahko barvna teorija vodi do osupljivih kombinacij. Maskara Noir Allure v barvi Orange Bruni, ki jo nosite z Ombre Essentielle v barvi Gris Paris, zagotavlja resnično živahen videz ličil!“