CAMERON SMITH OSVOJIL TURNIR PGA, ČETUDI NASTOPA NA SERIJI LIV GOLF

Tretji igralec sveta Cameron Smith se je v zadnji krog Fortinet Australian PGA Championship podal s tremi udarci prednosti, a je bil sredi finala, ki ga je pestilo vreme, na eni točki povsem nezbran, preden je na koncu sklenil posel z enako razliko, s katero ga je začel: s tremi udarci.

In ko rečemo, da ga je pestilo vreme, mislimo resno – tekma ni bila prekinjena enkrat, ampak dvakrat. Ja, vreme na Brisbane’s Royal Queensland Golf Club ga je igralcem dobro zagodlo in tekmovanje podaljšalo za približno dve uri. Smith je sicer na prvih devetih nastreljal rezultat 1-pod, preden je na par-3 11 nastreljal “bugija”. Takrat je bil Smith za trenutek v vodstvu celo izenačen z zasledovalcema Jasonom Scrivenerjem in Ryom Hisatsunejem. No, da se stvari nebi preveč zakomplicirale je Smith prestavil stopnjo višje in z “birdijem” odpravil tri od naslednjih petih jamic in se v zadnji krog odprazil z rezultatom 3-pod 68. Celoten turnir je odigral z rezultatom 14-pod.

“Nekako padeš v svoj mojo in to, da se igra ustavi ne enkrat, ampak dvakrat, je malce frustrirajoče,” je dejal Smith po svojem krogu. “Ampak zdržal sem in igral solidno na zadnjih osmih jamicah.”

Turnir je sicer prinesel dejstvo, da je Smith igral v Avstraliji po treh letih, in hkrati njegovo četrto zmago v karieri na DP World Tour. Smith je sicer v letih 2017 in 2018 zmagal na avstralskem prvenstvu PGA, pa tudi na letošnjem prvenstvu OPEN – svojem prvem glavnem prvenstvu. Smith se je nato po zmagi na Open pridružil LIV Golf in čeprav je bilo njemu in drugim igralcem LIV prepovedano tekmovati na dogodkih PGA Tour, mu je dovoljeno igrati na dogodkih DP World Tour, dokler sodnik ne določi drugače – to se pričakuje naslednje leto.

Naslednji teden bo Smith nadaljeval svojo avstralsko turnejo z odprtim prvenstvom Avstralije, na katerem bodo moški in ženske prvič igrali drug ob drugem v izmeničnih skupinah. Prva dva kroga bosta odigrana na dveh igriščih v Melbournu, Victoria Golf Club in Kingston Heath Golf Club, po rezu s 36 jamicami pa bosta zadnja dva kroga odigrana v golf klubu Victoria Golf Club.

Moški in ženske bodo prejeli tudi enake denarne nagrade. Turnir se prične 1. decembra.