ČAKA NAS RAZBURLJIV TEDEN GOLFA!

Čudoviti zamahi v čudovitem okolju: dvojčka Nicolai in Rasmus Højgaard sta odprla teden turnirjev Porsche European Open 2022 s tekmovanjem v čipiranju na strehi Elbphilharmonie. Zelo nadarjena 21-letnika sta tako poenotila znamenitost Hamburga na reki Labi s prestižnim turnirjem DP World Tour, kjer se bo vrhunski golf tudi letos srečal z edinstveno Porschejevo izkušnjo. Odlično igrišče, skupaj z vrhunskimi zvezdniki, kot sta Tommy Fleetwood in kapetan Ryderjevega pokala Henrik Stenson, bo od 2. do 5. junija skrbelo za izredno bitko za prestižni turnirski naslov.

Brata, ki sta skupaj slavila že pet zmag na svetovni turneji DP World Tour, sta ciljala v 15-metrsko tarčo iz posebnega peska, uokvirjeno s 300 ploščicami iz umetne trave. Potem ko je bilo za določitev zmagovalca potrebnih več dodatnih strelov, je Rasmus na koncu zmagal v »bratskem« tekmovanju proti svojemu dve minuti starejšemu bratu. Dogodek je potekal približno 120 metrov od tal na vrhu koncertne dvorane, ki jo kot glavni sponzor podpira ravno Porsche.

“To je bila res enkratna izkušnja,” je dejal Rasmus Højgaard. “Dogodki se le redkokdaj začnejo na tako posebnem mestu.” Tudi njegov brat je bil presenečen nad dih jemajočim razgledom. “Hamburg smo prvič obiskali na šolski ekskurziji v sedmem razredu in od takrat smo se večkrat vrnili. Toda takšnega mesta še nismo videli. Tukaj je bilo zelo spektakularno.”

Kopija letošnjega Leader’s Car je sicer od prejšnjega tedna na ogled pred Elbphilharmonie, poleg tega pa so lahko ljude prvič videli ekskluzivno livrejo Porsche Taycan 4S Sport Turismo, ki si jo je zamislil hamburški oblikovalec in ljubitelj golfa Flemming Pinck. To pa še ni vse, do prihajajoče sobote (4. junija) imajo obiskovalci na posebej nameščeni podlagi za bližanje možnost osvojiti VIP vstopnice za zadnji dan Porsche European Open.