BUGATTI SE RAD VRAČA NA JEZERO COMO

Ob slikovitem jezeru Como, ki je predstavljalo idilično kuliso, je Bugatti povezal klasiko s sodobnostjo ter preteklost s prihodnostjo in na svetovno znanem Concorso d’Eleganza Villa d’Este v Italiji svetu na edinstven način predstavi neprimerljivo dediščino znamke pri ustvarjanju najboljših odprtih hiperšportnih avtomobilov.

To neprimerljivo in spoštovano zapuščino Bugattija sta v Villi d’Este potrdili dve ikoni Bugattijeve izdelave, W16 Mistral, sodobni vrhunski roadster znamke, in Type 57S Roadster coachbuilt by Corsica, ikonična odprta dvosedežna mojstrovina iz leta 1936.  W16 Mistral, ki je tekmoval v razredu “Concept Cars & Prototypes”, se je na srečanju, posvečenem izključno eleganci in oblikovanju, odlično podal v čudovito naravno okolje in se brez težav povezal s prestižnim občutkom priložnosti in željo po pustolovščini. Roadster – ime je dobil po močnem vetru na jugu Francije – izžareva svobodo, eleganco in zmogljivost ter pooseblja duh znamke Bugatti. Osupljivi zadnji žarometi W16 Mistral v obliki črke X in vertikalni sofisticirani štirje žarometi so ob tem ekskluzivnem srečanju osvetlili jezero Como. W16 Mistral je torej najnovejši v seriji kultnih roadsterjev, ki jih je Bugatti oblikoval in razvijal skozi stoletja, letos pa je na Concorso d’Eleganza Villa d’Este tekmoval (v seriji razreda B “Grande Vitesse: Pre-War Weekend Racers”) tudi redek Type 57S Roadster, ki so ga izdelali na Korziki. Med letom 1933 in začetkom vojne je bil Type 57 zanimivo edino Bugattijevo serijsko vozilo. Na pariškem avtomobilskem salonu leta 1935 je nato Jean Bugatti s predstavitvijo modela Type 57S predstavil svoje mmojstrstvo, nakar je Bugatti med letoma 1936 in 1938 izdelal skupno 40 roadsterjev Type 57S. Avtomobil, predstavljen na Concorso d’Eleganza Villa d’Este, katerega prvi lastnik je bil slavni britanski dirkač Nicky Embiricos, je zdaj v upravljanju šele tretjega lastnika in številne bistvene komponente so še danes originalne. Kot pravi dragulj Bugattijeve zapuščine Type 57S združuje ista načela, ki so danes jedro modela W16 Mistral: svobodo, eleganco in zmogljivost.

“W16 Mistral nadaljuje Bugattijevo čudovito dediščino ustvarjanja nekaterih najboljših roadsterjev na svetu. Vsaka površina – in vsak sestavni del – modela W16 Mistral so bili izdelani z namenom, da ne bi le postavljal novih standardov lepote, temveč da bi imel tudi pomembno vlogo pri doseganju povsem novih ravni zmogljivosti, kar je primerno slovo od našega legendarnega motorja W16,” je dejal Christophe Piochon, predsednik Bugatti Automobiles.

Luksuzni dogodek Concorso d’Eleganza je bil prvič organiziran v kraju Villa d’Este leta 1929 in od takrat je Bugatti s tem srečanjem dolgo in uspešno sodeloval. Med nedavnimi vrhunci sta bila modela Bugatti Bolide1 in La Voiture Noire2 , ki sta na zadnjih dveh prireditvah prejela prvo nagrado v kategoriji “Concept Cars & Prototypes”, med tem ko so bili modeli iz Bugattijeve slavne preteklosti, vključno z modelom Type 57SC Atlantic iz leta 1938, modelom Type 57S Cabriolet iz leta 1937, ki ga je izdelal Vanvooren, in modelom Type 59 Grand Prix iz leta 1934, v zadnjih letih nagrajeni s pomembnimi priznanji.