BUGATTI PREMIKA MEJE MOGOČEGA

Po uradni predstavitvi na avtomobilskem salonu v Ženevi 2019 je Bugattijev “La Voiture Noire” končno pripravljen na predajo lastniku. Koncept, ki temelji na Chironu, je sodobna predelava ikoničnega modela Bugatti Type 57SC Atlantic, prvič pa je bil predstavljen ob praznovanju 110-letnice Bugattija.

Prejšnji teden je Bugatti na Instagramu tako objavil dražljive fotografije novega “La Voiture Noire”, parkiranega ob francoskih znamenitostih, kot sta Slavolok zmage in Eifflov stolp, s pripisom “Preteklost? Prihodnost? Ni več pomembno, katero leto je to. Ko hočeš nekaj najti s takšno željo, je vsak dan iskanja prvi. Se vidimo 31. maja 2021. “

Podobno kot pri Bugatti Chironu, lahko ljubitelji znamke pričakujejo, da bo tudi “La Voiture Noire” poganjal 8,0-litrski 16-valjni quad-turbo motor, ki naj bi proizvedel 1.479 KM z navorom 1.180 lb-ft. V estetskem smislu avto ponuja dinamično, gladko figuro v obliki posebne karoserije iz ogljikovih vlaken, ki daje občutek, da je vozilo v celoti izdelano iz enega kosa. Čeprav vozilo na sebi nosi oblikovalske smernice modela 57SC Atlantic, “La Voiture Noire” poleg tega vključuje tudi zadnjo masko s šestimi izpušnimi cevmi, kar povečuje že tako visoko ceno tega super športnega avtomobila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BUGATTI (@bugatti)

“La Voiture Noire” je ocenjen na vrtoglavih 18 milijonov USD, s čimer je prejel naziv najdražjega novega avtomobila doslej. Lastnik še ni znan.