BRP ELEKTRIČNE ENOTE KMALU RESNIČNOST

Električna mobilnost ni več vprašanje prihodnosti, ampak iz dneva v dan postaja osnovna potreba sedanjosti. Podjetje Bombardier Recreational Products (BRP) je razkrilo svoj petletni načrt, kjer bo v ponudbo vključilo tudi električne modele vsake linije, do konca leta 2026. Da bo cilj dosežen, imajo pri BRP-ju namen vložiti 300 milijonov dolarjev v razvoj proizvodov, specializirano opremo, infrastrukturo, proizvodno orodje in naprave.

»Ekološka, neslišna in enostavna prevozna sredstva nudijo praktično neomejene možnosti uporabe na prostem. Če lahko pri vožnji uživamo kot do sedaj in če pri tem ne izpuščamo emisij, lahko pripomoremo k boljši kvaliteti zraka,« pozitivno doda Ksenija Sorčan, direktorica podjetja Ski&Sea, ki je letos, že tretjo leto zapored, postalo BRP Platinum distributer.

»Električne enote ne potrebujejo olja za mazanje, stroški vzdrževanja so tudi nižji, prav tako so boljše karakteristike navora, kar se kaže pri pospeševanju. Trenutno so električna vozila dražja, vendar bodo z masovno proizvodnjo cene padle. Trg je v tem trenutku tudi omejen zaradi sorazmerno majhne proizvodnje proizvajalcev baterij, zato so se pri BRP-ju drzno odločili, da bodo razvili svojo tehnologijo električnih motorjev Rotax, in s tem izboljšali potrošniško izkušnjo s ponudbo novih električnih možnosti. Da bi to dosegli, je BRP razširil svojo Rotax infrastrukturo za razvoj električnih enot v Gunskirchen v Avstrijo, prav tako pa ustvarjajo Center razvoja električnih vozil v Kanadi,« pojasni Sorčanova.

»Industrija se vrača k svojim začetkom, saj je prve avtomobile poganjala prav elektrika. Prva električna vozila so se pojavila že v 1880-ih, nato malo zamrla, danes pa doživljajo preporod,« pravi Davor Homar, vodja servisa v Ski&Sea. »Menim, da bodo električne enote dobro sprejete, vsekakor pa bo potreben čas, da se jih bomo navadili. Moški radi ”pohodimo” gas in takrat se mora zaslišati moč motorja. Moraš ga začutiti in zavohati bencinske hlape. To je tisti pravi čar,« še doda.

»Pri Ski&Sea se zavedamo, da bo vsekakor potrebno temeljito dodatno izobraževanje za prodajalce, serviserje in druge člene v naši verigi, saj je to področje, ki nam je še dokaj neznano. Moramo poznati naše enote do potankosti, saj lahko le na ta način ponudimo najboljši produkt in storitve. Veselimo se let, ki prihajajo in novih inovacij za volanom adrenalina. To smo mi. Enkrat se vozimo po nezačrtanih off-road poteh, drugič po cestah in morju, tretjič pa po zasneženih strminah, ki jih poleg nas poznajo le še gamsi. Menim, da je samo vprašanje časa, kdaj bomo osvajali tudi nebo. Ponosni smo, da smo del BRP-jeve uspešne zgodbe in da bomo lahko v naslednjih letih našim kupcem predstavili nove dimenzije vožnje,« zaključi Sorčanova.  


VEČ INFORMACIJ LAHKO NAJDETE NA https://www.brp-world.com/si/sl/