BRILJANTEN PLES DIAMANTOV

Vacheron Constantin, proizvajalec s sedežem v Ženevi, na splošno velja za vodilnega v panogi, ko gre za uporabo umetniških procesov za dvig že tako visokega nivoja njihovih kreacij. V tem primeru je metoda vstavljanja draguljev uporabljena za strokovno oplemenitev časomera iz sveta, kateremu vladajo močne ženske.

Vacheron Constantin je oblikoval tri značilne ure posebej za ženska zapestja, da bi zadovoljil njihovo željo po nežnosti in eleganci. Vsak je obdan z ohišjem iz rožnatega zlata s premerom 37 milimetrov in prikazuje lunine faze v okvirju, posejanem z dragimi kamni. Kot rezultat srebrna opalinasta številčnica modela Égérie Phase de Lune vključuje naguban dizajn, ki je bil ustvarjen s tehniko tapiserije v središču. Zemeljski satelit, upodobljen v zlati barvi, obdan z oblakom biserne matice, zagotavlja lirično predstavo, ki je prisotna v vseh različnih variacijah.

Vse skupaj je zaokroženo s šestintridesetimi diamanti, med tem ko okvir ponuja 85 dragocenih draguljev. Časomer se nosi na zapestnici, sestavljeni iz členov, izdelanih iz istega dragocenega materiala, ki je bil uporabljen za ohišje. Na voljo je še ura Égérie Phase de Lune Pavé Diamants, ki se ponaša s snežno nevihto diamantov po vsej površini in ponuja dva modra zapestna pasova (usnje ali saten), ki ju je mogoče zamenjati.

Številčnica in ohišje sta izdelana iz belega zlata in na sebi nosita kar 845 posameznih diamantov. Za zaokroženje kolekcije osvetljujoč učinek slavne izdaje Égérie Phase de Lune Joaillerie zagotavlja skupaj 1.377 dragih kamnov, od katerih je zajamčeno, da vsak tehta najmanj 12,35 karata.

Kaliber 1088L celotni trojici ponuja elegantne urne, minutne in sekundne kazalce. Ta samonavijalni lastni mehanizem ponuja rezervo moči štirideset ur. Njegova velika prednost je ta, da ga je preprosto prilagoditi in naviti z uporabo krone, ki je nameščena ob 2 uri in okrašena z mesečevim kamnom ali diamantom.

Mehanizem, ki oživi uro, sestavlja kar 164 različnih komponent, zahvaljujoč safirnemu zadnjemu delu ohišja pa je mogoče občudovati končno obdelavo tistih, ki so vidne.