BREZOGLJIČNO POPOTOVANJE PO VAŠEM NAJLJUBŠEM ZALIVU

Navtični oblikovalec Max Zhivov je s svetovnimm spletom delil svoj zadnji arhitekturno navdihnjen koncept električne jahte, imenovan ‘AmperAge’ razvit v sodelovanju z pomorskimi inženirji iz podjetja AMETA s sedežem v St. Peterburgu. Plovilo združuje domače udobje čolna z visokotehnološkimi specifikacijami tradicionalne obalne jahte.

Trup jahte AmperAge je izdelan iz aluminijeve zlitine, kar daje konstrukciji trajnost in trdnost brez bistvenega povečanja volumna ob upoštevanju teže akumulatorja. Superstruktura “kompozitnega sendviča” omogoča odlično toplotno izolacijo in svobodo oblikovanja zaradi majhne teže. Medtem velika količina stekla, ki je bolj značilna za “hišne čolne”, omogoča potnikom, da med potovanjem uživajo v okolici in razgledih.

Postavitev jahte je zasnoval Max Zhivov, namenjena pa je za udobno bivanje 4-6 oseb v dveh ali treh kabinah. Notranjost v premcu je sestavljena iz nadzorne točke, kuhinjske enote in jedilne mize s kavčem, ki se lahko spremeni v posteljo. Glavna kabina se nahaja v zadnjem delu jahte in vključuje zakonsko posteljo, garderobo in mizo za udobno delo s prenosnikom. V tej sobi ogromno panoramsko okno uokvirja fantastično lepoto vode.

Enota s savno in tušem ter straniščem se nahaja v srednjem delu jahte in zagotavlja udobno in neodvisno uporabo od loka in krme. V veliko savno lahko po potrebi namestite tudi dve dodatni postelji. Na zgornji palubi je velik prostor za rekreacijo na prostem ter sončenje na dveh ogromnih zofah, ki jih od vetra ščitijo bočne krovne ograje. Tu lahko namestite tudi žar, vodni tobogan ali konzole za prevoz napihljivega čolna.

Ladijska elektrarna vključuje dva elektromotorja, baterijski sklop, sončne celice in majhen pomožni dizelski generator v posebnem zvočno izoliranem ohišju za zagotavljanje energije pri največjih obremenitvah na dolgih križarjenjih in pri uporabi savne – vse to brez hrupa in izpušnih plinov bencinskega motorja potnike potopi v nemoten užitek v okoliški naravi.