BREZKOMPROMISEN A OKRETEN

Raven sprednji del, dinamičen dizajn in impresiven zadnji spojler – že od samega začetka je jasno, da novi Bugatti Chiron Pur Sport1 hrepeni po ovinkih in zahtevnih podeželskih cestah. Čist in sofisticiran. Resnično premijski.

 

Bugatti že več kot 110 let proizvaja športne avtomobile primerne za javne ceste. V preteklosti so vozila, kot sta Type 13 in Type 35, na mednarodnih vzponih in cestnih dirkah nanizala nešteto zmag, Chiron Pur Sport1 pa ni izjema v tej dolgoletni tradiciji. Novi model je tako brezkompromisen super športni avtomobil, njegova nova aerodinamična konfiguracija pa ustvari več moči, manjša teža pa poveča okretnost. Tudi potovanje s povprečnimi hitrostmi bo spodbudilo vsa čutila, zahvaljujoč prenosu navora v tesnem razmerju, visoko zmogljivim pnevmatikam z novo mešanico materialov, izdelanih za ekstremen oprijem, kot tudi okretnemu podvozju in nastavljivemu vzmetenju. V nasprotju s Chiron Super Sport 300 + 1,  ki je prvič presegel prag 300 milj na uro (482 km/h), se Chiron Pur Sport1 osredotoča na oprijem na vseh stopnjah hitrosti.

 

»Govorili smo s strankami in ugotovili, da želijo vozilo, ki je še bolj usmerjeno v okretnost in dinamično vožnjo v ovinku. Posledično se vozilo imenuje Chiron Pur Sport1, “razlaga Stephan Winkelmann, predsednik Bugattija. »Z zmanjšanjem teže za 50 kilogramov ob hkratnem povečanju moči in konfiguriranjem brezkompromisnega športnega podvozja ter nastavitve vzmetenja se Chiron Pur Sport1 ponaša z neverjetnim oprijemom, senzacionalnim pospeševanjem in izjemno natančnim vodenjem. To je najbolj brezkompromisen, a okreten Bugatti v zadnjem času. “