BOMO LETOS PRIČA FIZIČNIM MODNIM REVIJAM? NAJVERJETNEJE!

S prihodom zrahljanih ukrepov v zvezi z pandemijo Covid-19 je čas tudi za nove modne revije in predstavitve v živo. Katera mesta pa utrjujejo svoj modni duh? Katere znamke bodo predstavljale svoje novosti v resničnem življenju? Katere ostajajo v digitalni sferi? Za vas smo pripravili vodnik o tem, kako se vsako modno mesto približuje prihajajočim revijam S/S 2022, od Pittija do Pariza.

Londonski teden mode 12-14. junij

Teden mode se začne z digitalnim dogodkom, ki bo predstavljal seznam nadobudnih in uveljavljenih moških in ženskih blagovnih znamk v mestu. Na moški sceni lahko pričakujemo Nicholas Daley, Bethany Williams, Ahluwalia in Per Götesson, med tem ko lahko pri ženskah računamo na Preen Thornton Bregazzi in Dilara Findikoglu. Pa drugi dogodki, na katere morate biti pozorni? Predstavitev sodelovanja Olimpijske ekipe Team GB in Bena Shermana, podiplomsko modno revijo University of Westminster in vrsto Newgenovih fizičnih aktivacij.

Milanski teden mode 18-22. junij

Organizacijsko telo Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) je sporočilo, da bodo moške kolekcije na Milanskem tednu mode predstavljene kot vrsta digitaliziranih in fizičnih dogodkov. Urnik je natrpan, na njem pa nastopajo veliki igralci, med njimi Ermenegildo Zegna, Fendi, MSGM, Prada, Etro, Dolce & Gabbana in Giorgio Armani, pri čemer so bile zadnje tri znamke potrjene za fizičen dogodek.

Pariški teden mode 22-27. junij

Pri organizacijskem organu Fédération de la Haute Couture et de la Mode (FHCM) so enako kot pri milanskih kolegih naznanili, da bo francoska prestolnica junija gostila fizične modne revije. Omejitve Covid-19 so v postopku olajšanja v Parizu, bari in restavracije pa se odpirajo ta mesec. Tako kot v Milanu je tudi na razporedu pariškega tedna mode S / S 2022 polno blagovnih znamk in oblikovalcev, med katerimi so velika imena kot je Louis Vuitton, Issey Miyake, Rick Owens, Paul Smith in Dior.

Pitti Immagine Uomo 100 30. junij – 2. julij

Objavljene so bile tudi prve informacije na temo firenškega sejma moških oblačil, južnoafriška oblikovalka in dobitnica nagrade LVMH Thebe Magugu pa je bila potrjena kot gostujoča oblikovalka Pitti Immagine Uomo 100. Druge zanimivosti vključujejo fotografiranje v živo na prizorišču Fortezza da Basso, ki ga bo vodila Arena Homme +, tretji del Pittijeve pobude Trajnostni slog in Rolfa Ekrotha s finsko zbirko S / S 2022 in filmom, ki ju navdihuje podeželje.