BMW CHAMPIONSHIP PIŠE ZGODOVINO

Na igrišču Wilmington Country Clubu (Delaware) je Cantlay ponovil svojo lanskoletno predstavo na Caves Valley Golf Clubu (Baltimore) in premagal konkurenco svetovnega razreda. Tako kot leta 2021 je 30-letnik obdržal mirne živce skozi zadnjih nekaj jamic, vodilna skupina pa je bila vpletena v tesen boj do poznega finalnega kroga, v katerem so nastopali Scott Stallings, št. 1 Scottie Scheffler in Xander Schauffele (vsi ZDA). »Birdie« na 17. jamici je predstavljal odločilno prednost za Cantlayja, ki je spisal zgodovino PGA TOUR: to je bilo prvič v 15-letni zgodovini končnice, da je igralec dve leti zapored zmagal na turnirju FedExCup.

“Čestitke Patricku Cantlayu za ubranitev naslova in vlogo prvega igralca, ki je zmagal na prvenstvu BMW v zaporednih letih,” je dejala Ilka Horstmeier, članica upravnega odbora BMW AG, kadri in nepremičnine. “To je bil fantastičen turnirski teden na fantastičnem prizorišču z odličnimi navijači. Najlepša hvala Wilmington Country Clubu, prostovoljcem in vsem sodelujočim. Poleg tega, da gosti odličen turnir, je BMW Group še posebej ponosen, da ve, da BMW Championship naredi razliko v življenju toliko mladih.”

Ves izkupiček prvenstva BMW bo podprl Evans Scholars Foundation (ESF). ESF zagotavlja polno šolnino in stanovanjske štipendije za pridne mlade kadije. Od začetka turnirja pred 16 leti je BMW Championship zbral več kot 40 milijonov dolarjev za fundacijo Evans Scholars Foundation in pomagal poslati 3300 caddyjev na fakulteto. V prihajajočem šolskem letu bo rekordnih 1100 Evansovih štipendistov obiskovalo 22 vodilnih univerz po vsej državi.

Viktor Hovland, prvak BMW International Open 2021, pa je zadnji dan realiziral udarec turnirja. 24 letni deseti igralec sveta je drugo luknjo premagal z enim udarcem. Rezultat? BMW tradicionalno podarja štiriletno Evansovo štipendijo, polno šolnino in stanovanjsko subvencijo v vrednosti 125.000 ameriških dolarjev Fundaciji Evans Scholars Foundation (ESF). To se je zgodilo že šestič v zgodovini prvenstva BMW.

Če se dotaknemo še zmagovalca, Cantlay je v soboto postavil temelje za svojo osmo zmago na PGA TOUR z okroglimi 65, s čimer se je postavil v vodstvo do zadnjega dne. Solidna splošna predstava in senzacionalen zaključek na zadnjih dveh jamicah z nekaj odličnimi pristopnimi udarci sta nato v nedeljo zadostovala za zmagovalca Ryderjevega pokala 2021. Lansko leto se je sicer Cantlay moral pomeriti v končnici s šestimi dodatnimi jamicami proti Brysonu De Chambeauju (ZDA), preden je lahko slavil zmago na prvenstvu BMW.