BLISKOVIT NAPREDEK E-MOBILNOSTI

Novi Flying Spur Hybrid – drugi elektrificirani grand tourer v Bentleyjevi modelni paleti – je bil certificiran kot najučinkovitejši in najvarčnejši Bentley doslej. S certifikatom WLTP in homologacijo tipa Flying Spur Hybrid beleži povprečno vrednost CO2 le 75 g/km.

Uvedba Flying Spur Hybrid prvič vzpostavlja linijo Bentleyjevih hibridov, s čimer poudarja Bentleyjevo zavezanost, da postane ogljično nevtralna organizacija in vodilno svetovno podjetje za trajnostno luksuzno mobilnost. Z zagotovljenim certifikatom je Flying Spur Hybrid zdaj na voljo za naročanje v Združenem kraljestvu in Evropi – kmalu bodo sledili tudi drugi trgi. Do leta 2024 bo celotna paleta modelov na voljo s hibridno možnostjo, pred uvedbo prvega električnega vozila Bentley z baterijo (BEV) leta 2025. Med drugim namerava podjetje do leta 2030 v celoti elektrificirati portfelj.

Flying Spur pri tem dokazuje, da hibridizacija ne ogroža razkošja ali zmogljivosti. Z nezaznavno mešanico med motorjem z notranjim zgorevanjem in elektromotorjem je na voljo prefinjena spokojnost ne glede na način vožnje ali slog. Kombinacija visoko učinkovitega motorja in naprednega E-motorja zagotavlja enako fleksibilnost in praktičnost, kot je danes v ponudbi pogonskih sklopov W12 in V8, ter dosega odzivno, privlačno in izjemno prefinjeno izkušnjo.

Novi pogonski sklop združuje 2,9-litrski bencinski motor V6 z naprednim električnim motorjem, ki zagotavlja skupno 536 KM in 750 Nm navora – dodatnih 95 KM v primerjavi z Bentaygo Hybrid. Novi Flying Spur tako postaja najučinkovitejši Bentley doslej, saj je s polnim rezervoarjem lahko prevozil več kot 800 km. Z visokimi zalogami moči, vrhunskim navorom in hitrim odzivom na plin najnovejši hibridni model Flying Spur V8 pri pospeševanju le malo odstopa, saj z mesta do 100 km/h skoči v 4,3 sekunde. Novi pogonski agregat dosega občutno zmanjšanje porabe goriva, hkrati pa zagotavlja pristen Bentleyjev značaj in izpopolnjene zmogljivosti. E-motor poganja 18,0 kWh litij-ionska baterija, ki se lahko napolni do 100 odstotkov v samo dveh urah in pol (odvisno od regije). Napajalna elektronika pretvarja energijo, shranjeno iz visokonapetostne baterije, za napajanje E-Motorja ali dopolnitev obstoječe električne infrastrukture vozila 12 V.