BENTLEY, VOZILO KRALJEV

Za praznovanje kronanja njunega veličanstva kralja Charlesa III in kraljice Camille je ekipa Bentleyjevih obrtnikov sodelovala pri izdelavi omejene serije kabinskih blazin po meri za floto Bentleyjev. Ekipa s sedežem v Bentleyjevi tovarni sanj v Crewu je uporabila kombinacijo fine izdelave in vrhunske tehnologije za digitalizacijo posebnega kronskega emblema, preden je ročno ustvarila vsako blazino po meri.

Za dosego Bentleyjevih strogih standardov kakovosti so bili potrebni trije polni dnevi in štiri ponovitve ali obdelave vezenja, pri čemer je bilo treba skrbno izboljšati skoraj 30.000 šivov v vsakem emblemu. Emblem je sestavljen iz dveh ločenih barv niti, uporabljene pa so bile tri različne barvne odtenke emblema za kontrast posamično izbranih vrst usnja za različne barve blazin, ki se ujemajo z notranjostjo Bentleyjev, ki so jih uporabljali.

Izdelava vsake blazine je trajala več kot tri ure in uporablja usnje, pridobljeno iz severne Evrope, kjer zmerno podnebje in pomanjkanje ograj iz bodeče žice zmanjšuje nepopolnosti. Vsak kos usnja je pred natančnim rezanjem preverjen in odobren z roko in očmi, dokončane blazine, zašite, oblikovane in dokončane v celoti ročno, pa tekmujejo s kakovostjo samih avtomobilov. Razvijalka oblog Ella Mitchell je namreč vodila obrtniški proces, ki je izdelal blazine po meri za to edinstveno priložnost. Blazine bodo sedaj nekaj časa ostale v Bentleyjevih novinarskih avtomobilih in jih ni mogoče kupiti.

Barve blazin so Cricketball, Cumbrian Green, Imperial Blue in Saddle, pri čemer je uporabljeno 1,4 mm debelo usnje s poudarkom Beluga, Porpoise, Newmarket Tan in Imperial Blue. V nasprotju z usnjem so emblemi všiti s črno, belo, rdečo in modro nitjo. Velikost in oblika blazin je bila oblikovana po modelu blazin S1 Continental Flying Spur iz leta 1958 v Bentleyjevi zbirki dediščine.