BENTLEY IN NAVTIKA, (NE)PRIČAKOVANO POPOLNA KOMBINACIJA

Znamka luksuznih osebnih avtomobilov Bentley Motors v partnerstvu s podjetjem Contest Yachts razkriva novo zasnovano notranjost jahte, ki ustreza luksuzni zasnovi kabine po meri izdelanega modela Bentley continental GT Coupe. Navtično opremo po naročilu so ustvarili obrtniki v bentleyjevih oblikovalskih delavnicah, ki so specializirane za ustvarjanje prilagojenih rešitev za stranke avtomobilske znamke, ekipa pa je, da bi uspešno uresničila projekt, sodelovala z vrhunskim nizozemskim izdelovalcem jaht.

Luksuzna kabina kupeja Bentley Continental GT V8 lastnika jahte je že vključevala rdeče usnje “hotspur” in kontrastno laneno bež kožo – slog, ki mu ga je znamka lahko pomagala poustvariti na njegovi novi 59 metrski jahti “Competition 59 CS”. Notranje obloge na jahti prikazujejo tudi podpisne šive diamant v diamantu, to unikatno prešitje pa zahteva natančno 712 šivov na diamant in visoko stopnjo spretnosti za izdelavo na posebej izdelanem stroju, namenjenem izključno za znamko Bentley. V zunanjosti temno modri trup jahte popolnoma dopolnjuje svetlo safirni zaključek lastnikovega vozila.

Brett Boydell, vodja sodelovanj pri oblikovanju pri znamki Bentley, komentira notranjost jahte: “ta projekt je bil priložnost za Bentley, da v resnično edinstvenem sodelovanju predstavi nekatere svoje številne spretnosti. Avtomobili Bentley zajemajo vrhunsko izdelavo in stil, ki sta dosežena le na najvišji ravni navtičnega oblikovanja.”