BENTLEY, BRILJANCA, KAKOVOST.

Bentley Mulliner je ustvaril edinstveno zbirko novih Bentleyjev za praznovanje 20. obletnice prisotnosti britanske znamke na Kitajskem. Vsakega od štirih posebnih modelov je navdihnila znana lokacija v Londonu, kjer W.O. Bentley je leta 1919 ustanovil Bentley Motors.

Mullinerjev premišljen dizajn in natančna ročna izdelava sta bila uporabljena pri Continentalu GT, Continentalu GTC, Flying Spuru in Bentaygi, da bi ustvarili štiri družine avtomobilov v zbirki, pri čemer je vsak oštevilčen kot eden od 20, kar označuje njegovo ekskluzivnost.

Štirje modeli – The Guard, The Carnaby, The Pall Mall in The Savile Row – uvajajo edinstven dizajn, vezenine in značilnosti Mulliner, ki so značilni za avtomobile in slavijo njihove ikonične londonske muze. 20 avtomobilov v vsaki družini naj bi Mulliner individualno ročno izdelal, vsi pa so namenjeni kitajskim strankam.

Zadnji avtomobil v zbirki je The Savile Row – Bentayga, ki za navdih uporablja svetovno znani dom krojenja. Tradicionalni krojaški materiali dobijo sodoben pridih z dizajnom, ki izkazuje spoštovanje do rokodelcev iz Savile Rowa. Karoserija Clean Cumbrian Green je povezana z 22-palčnimi platišči z desetimi kraki, obarvanimi v Cumbrian Green in s svetlim strojno obdelanim zaključkom. Notranjost štirisedežne kabine z zadnjo sredinsko konzolo uporablja čudovito barvno razdelitev po meri v Cumbrian Green in Portland usnju, s skrbno izbranimi območji kontrastnih šivov. Mullinerjevo prešito sedežno garnituro ‘Serenity’ na sedežih, vratih in zadnji plošči dopolnjuje prilagojen in ekskluziven furnir High Gloss Burr Elm na maskah, sredinskih konzolah in obrobah vrat – ta furnir je bil prvič uporabljen v sodobnem Bentleyju. Vezenina, ki prikazuje obleko in metuljčka, je prišita na vzglavnike, medtem ko je poseben model označen tudi s prevleko na sovoznikovi armaturni plošči in po meri narejenimi ploščicami na pragovih, skupaj z zunanjo oznako na stebričku D.

80 avtomobilov iz te posebne kolekcije bo tako v prihodnjih mesecih naprodaj ekskluzivno na Kitajskem, prvi primerki pa naj bi kmalu doživeli svetovno premiero. Ne glede na vse, povpraševanje strank po teh edinstvenih primerih Mullinerjevega neverjetnega oblikovanja in rokodelskih veščin je že zdaj izjemno veliko.