BARKE IN VALOVI

Od ustanovitve leta 1780 Maison Chaumet črpa navdih iz elementov narave, med katerimi ima voda pomembno vlogo. Je pa to prvič v svoji zgodovini, da je Chaumet celotno zbirko High Jewellery posvetil morju. Kolekcija Ondes et Merveilles de Chaumet, uporabnika vabi na potovanje in spreminja obzorja, da bi bolje predstavila nešteto spominov na morje, od božanja valov ob robu vode do podvodnega lova na zaklade in čolnov, ki se bohotijo na valovih morja. Zalivski tok. Ondes et Merveilles de Chaumet, ki izumlja edinstven jezik nakita morja, je tudi razširitev Torsade de Chaumet, Maisonove prejšnje zbirke High Jewellery, ki tke pravo odo življenju in gibanju. Ta tema prav tako oživi Déferlante parure in ujame val v gibanju skozi medsebojne igre volumnov, višin in diamantnih rezov. Popolnoma usklajeni z življenjem današnjih žensk so podpisi Maison, kot so naglavni dragulji, toi et moi in tiara, prenovljeni za nošenje na sodoben način.

Preoblikovani kosi, ki prekašajo drug drugega v tehniki in ženstvenosti, omogočajo različne stile: naglavni dragulj postane broška, ​​sautoir se spremeni v kratko ogrlico, plezalski uhan je na voljo na dva načina nošenja, 6,05-karatni diamant pa gre od prstana, ki pokriva prstno kost, do nosilca za pasjans. Potapljanje z masko v Hawaru ali življenje na jahti v Saint-Tropezu, devetinšestdeset kosov v zbirki Ondes et Merveilles de Chaumet vas popelje na vse štiri strani sveta. Plovbo prevevajo kamni, ki zbirko obarvajo z vsemi odtenki morja. Vsak ima svojo zgodbo, vendar vsi prenašajo čustva, ki izhajajo iz srečanja z Maisonovimi gemologi.

Kosi v À Fleur d’Eau parure z močjo sugestije prenašajo pljuskanje morja, ki ga boža valovanje. Diamanti Marquise se spremenijo v bleščeče kapljice, da prikličejo te neskončne prosojnosti na gladini vode. Postavljeni na več ravneh, se zdi, da vibrirajo na popolnoma zgibni ogrlici, izboljšani s snemljivim 7,18-karatnim diamantom v obliki hruške. Naglavni dragulj, ki ga je mogoče tudi preoblikovati, je mogoče razdeliti na dve broški, s čimer se ta simbolični kos stilističnega repertoarja Chaumet trdno zasidra v 21. stoletju. Uhani z obeskom bodo popestrili vsak videz, prav tako prstan s 3-karatnim diamantom.

Po navdihu Zalivskega toka, toka s Floride, ki segreva morja, skozi katera teče, Gulfstream parure združuje tople in hladne barve v dveh tonskih kombinacijah – zeleno in modro, oranžno in modro. Značaj 26-karatnega, mint-zelenega kolumbijskega smaragda se izraža v stiku s safirjem Madagaskarja na valoviti ogrlici, okrašeni s safirji, turmalini Paraiba in smaragdi. Druga ogrlica, ki je nastavljiva zahvaljujoč verižici s pompomadi okrašenim zadnjim delom, združuje smaragd v obliki kabošona z očarljivim 19,84-karatnim črnim avstralskim opalom. Safirji, ki spominjajo na poletno nočno nebo ob morju, se ugnezdijo v votlini valov na dveh obročih, ki ponovno predstavljajo Maisonov značilni slog toi et moi. Mandarinski granati v liniji osvetljujejo zapestnico in se razprostirajo čez broško in uhane, ki so preoblikljivi.

Ondes et Merveilles de Chaumet ni mogel kreativno raziskovati morja, ne da bi izmislil parure sirene 21. stoletja. Tako zapeljiva kot njegova muza, Chant de Sirènes parure ni namenjena povzročanju brodolomov, temveč očaranju vseh tistih, ki se zazrejo vanjo. To dokazuje razkošna ogrlica, na kateri se zeleno obarvani tahitijski biseri prepletajo z lipovimi turmalini, eden je blazinasto brušen kamen s 23,79 karata. Medtem ko se turmalini lesketajo v redkih ledeno zelenih odtenkih, ikonična tiara Chaumet odmeva z edinstveno melodijo. Komaj zašepetana asimetrija stopnjuje zapeljivo moč uhanov in prstanov, v kompletu s pistacijevo zeleno barvo.

V skladu s tradicijo Maisonovih biserov Comète des Mers parure združuje zvezde neba in morja. Izjemen, skoraj okrogel, naravni biser, ki se dviga na kroglični obroč z bisernim telesom, združuje neskončno nežnost svojega bledo rdečkasto roza odtenka s svojo izjemno težo 55 zrn. V čast tega očarljivega kamna so Maisonovi gemologi ustvarili izjemno zbirko naravnih biserov, katerih svetlo sivi, slezasti in olivni odtenki se prepletajo kot ogrlica, na kateri cveti večbarvna zvezda, okronana s safirjem Padparadscha. Občutek poezije se nadaljuje v dolgih uhanih z bisernimi kapljicami, ki se ujemajo s prstanom v vrstah biserov, poudarjenih s polikromatično zvezdo.