BANG & OLUFSEN V SREDIŠČU VAŠEGA DOMA

Caroline Wozniacki je nekdanja odlična Danska tenisačica, ki se je po koncu kariere podala v povsem druge vode. V kratkem, a razgibanem pogovoru nam je ambasadorka znamke Bang & Olufsen zaupala več o svojih prihajajočih projektih, njenem novem domu v ekskluzivni soseski Fisher’s Island v Miamiju in o tem, kako po uspešni teniški karieri usklajuje družinsko in poklicno življenje.

Katere, zaupajte nam, s čim se ukvarjate, katere projekte pripravljate?

Caroline Wozniacki: Potem, ko sem se po skoraj dveh desetletjih uradno upokojila iz sveta profesionalnega tenisa, sem se posvetila komentiranju in vodenju prenosov tekem, kot so grand slam, Roland Garros, Wimbledon, US Open in lokalni dogodki tukaj v Miamiju. Do zdaj je bila to odlična izkušnja, ki mi omogoča, da ohranjam strast do športa, hkrati pa imam več časa za svojo hitro naraščajočo družino. Proti koncu leta vam bom lahko zaupala nekaj podrobnosti o vznemirljivih razvijajočih se projektih, ki so trenutno še v tajnosti!

Kateri so vaši prvi spomini na Bang & Olufsen?

Caroline Wozniacki: Bang & Olufsen je ena najbolj ikoničnih danskih blagovnih znamk, ki jo pozna in z njo živi vsak danski otrok. Moji najzgodnejši spomini na znamko so bili, ko se je moja družina ob koncih tedna zbirala ob našem televizorju Bang & Olufsen in gledala nogomet in F1. Ti spomini so mi še posebej pomembni, ker so našo družino zbližali in seveda zato, ker sem si kariero zgradila okoli profesionalnega športa. Zdaj, ko sem starejša, razumem, kako privilegirani smo bili, da smo imeli za naše “športne vikende” na voljo vrhunski luksuzni televizor. Zelo sem vesela, da bodo tudi moji otroci deležni enake izkušnje – ena od mojih najljubših stvari pri Bang & Olufsen je sposobnost znamke, da zaradi svoje dolge in bogate dediščine presega generacije.

Kaj vas je navdihovalo pri načrtovanju in oblikovanju vašega novega doma?

Caroline Wozniacki: Oblikovalski estetiki Miamija in Skandinavije se precej razlikujeta, vendar sva bila z Davidom odločena, da bova našla način, kako združiti oba sloga v najinem novem domu. Čudoviti izdelki Bang & Olufsen, ki jih je mogoče videti po vsem domu, so bili le eden od načinov, kako sva v prostor na umetniški in praktičen način vnesla mojo dansko dediščino.

Vemo, da je vaš notranji oblikovalec tesno sodeloval z ekipo Bang & Olufsen pri ustvarjanju izdelkov po meri za vaš prostor. Kako je to izgledalo?

Caroline Wozniacki: Tesno smo sodelovali z ekipo Bang & Olufsen Bespoke, da bi izdelke prilagodili naši viziji minimalističnega, sodobnega videza Miamija – od tkanin za zvočnike pa vse do kovinskih zaključkov. Sodelovanja z ekipo Bang & Olufsen, od zgodnje zasnove doma do namestitve in odpravljanja težav, ko smo že živeli med izdelki, ne morem prehvaliti. Nobena težava ni bila prevelika, nobeno vprašanje ni bilo preveč neumno, končni izdelki po meri pa so popolnoma presegli naša pričakovanja.

Ali so bila v vašem domu območja, kjer ste želeli dati prednost zvoku?

Caroline Wozniacki: David in jaz obožujeva filme. Domači kino je za naju nekaj, v čemer uživava vsak večer, še posebej zdaj, ko nimava časa za redno obiskovanje kinodvoran. Pravzaprav se oba strinjava, da sta zvok in potopitvena izkušnja domačega kina boljša kot v kinodvorani!

Kaj je vaš najljubši del življenja z znamko Bang & Olufsen?

Caroline Wozniacki: Ne morem izbrati enega, zato bom izbrala dva: osupljiv zvok, ki je na voljo v najlepši obliki. Mislila sem, da vem, kaj je dober zvok, vendar zdaj, ko živimo z izdelki Bang & Olufsen razumem, kaj to v resnici pomeni in sem naravnost osupla. Všeč mi je, da nam ni bilo treba izbirati med dizajnom in kakovostjo zvoka, kar se običajno dogaja – pri Bang & Olufsen lahko imate oboje.

Vas je pri postopku namestitve po meri kaj presenetilo?

Bila sva popolnoma naivna glede količine dela in ožičenja, ki ssta potrebna za vzpostavitev popolnoma prilagojenega integriranega doma, vendar je bilo to povsem vredno. Ne moremo verjeti, kako enostavno je s pritiskom na gumb upravljati televizorje, zvočnike, luči in senčila, to je res največje razkošje. Zlasti daljinski upravljalnik Halo je pravo čudo in spreminja pravila igre – je čudovit izdelek in tako enostaven za uporabo saj omogoča, da lahko vsak vidik doma prilagodimo glede na čas dneva, naše razpoloženje ali dejavnosti. Z enim samim dotikom lahko prilagodimo vse v domu, naši prijatelji nas nenehno sprašujejo o njem, saj je očitno nova definicija razkošja in nov način življenja.