AVTOMOBILSKA BATERIJA, KI BO GNALA KONCERTE

Sodelovanje med BMW in Coldplay bo priča novemu vrhuncu. Po uspehu “Higher Power” v namenskem filmu BMW i4/ix, in nastopu britanske skupine v virtualnem svetu BMW JOYTOPIA na sejmu IAA Mobility v Münchnu, bo BMW zdaj zagotovil prvo mobilno polnilno baterijo za glasbeno turnejo, ki bo uporabljena na Music Of The Spheres World Tour. Poleti 2022 naj bi štirje glasbeniki nastopili tudi v Frankfurtu in Berlinu.

“Show” baterija bo med nastopi v živo zagotavljala potrebno električno energijo s pomočjo več kot 40 recikliranih avtomobilskh baterij, zaradi česar je serija koncertov bolj trajnostna in ena najbolj zelenih turnej v zgodovini glasbe. Sodelovanje med BMW in Coldplay postavlja nova merila in bi lahko postalo navdih za celotno industrijo nastopov v živo.

Tehnologijo shranjevanja za napajanje med nastopi v živo bodo zagotavljale delno reciklirane baterije BMW i3. Baterija bo zagotovila super nizke emisije, električno energijo in nadomestila običajne dizelske in bencinske generatorje, kar bo posledično znatno zmanjšalo ogljični odtis vseh nastopov skupine v živo. Napolnila se bo z vrsto obnovljivih virov, vključno s sončnimi instalacijami, kinetičnimi tlemi stadiona, električnimi kolesi in generatorji, ki jih poganja hidro-obdelano rastlinsko olje. Kinetična tla stadiona in motorna kolesa bodo izkoristila kolektivno moč oboževalcev samih.

Ti avtomobilski akumulatorji so prvi na svetu, ki so primerni za drugo življenjsko dobo. Tehnologija je bistveni del vizije skupine BMW o trajnosti in krožnem gospodarstvu.