AUDI Z VELIKIMI KORAKI PROTI POPOLNI ELEKTRIFIKACIJI

Po dolgih pričakovanjih je Audi končno predstavil najnovejša člana svoje naraščajoče družine e-tron: Q4 e-tron in njegovo različico Sportback. Nova modela SUV, ki sta bila prvič predstavljena kmalu po globalnem lansiranju e-tron GT in GT RS, sta popolnoma električna in opremljena z vrsto inovativnih tehnologij.

Osnovna izvedba Q4 40 e-tron bo ponujala en sam zadaj nameščen motor, ki lahko vozlo potisne do 201. konjske moči, medtem ko bo bolj premijska možnost štirikolesnega pogona – imenovana Q4 50 e-tron – dobila drugi motor spredaj, ki bo v kombinaciji z zadnjim ustvaril 295 konjskih moči. Slednji bo edini model, ki je na voljo za različico Sportback. Oba sicer uporabljata enak 82-kilovatni litij-ionski akumulator, ki lahko pri enojni konfiguracij doseže do približno 520 kilometrov.

Kar zadeva notranjost, serija Q4 e-tron je opremljena z vrsto tehničnih funkcij, ki jih ponavadi najdemo pri modelih višjega razreda, kot so volan občutljiv na dotik in nastavljive digitalne instrumentne plošče. Na voljo je tudi impresiven zaslon z razširjeno resničnostjo, ki zagotavlja interaktivno navigacijo v realnem času.

Več informacij o modelu in ostalih vozilih Audi lahko najdete na: KLIK.