AT&T PEBBLE BEACH PRO-AM

Čip udarci so bili izvedeni približno z istega mesta, takoj za zelenico na znameniti sedmi luknji igrišča Pebble Beach. Ted Potter Jr. je vodil pred svojim soigralcem Dustinom Johnsonom za en udarec. Toda prav ta čip udarec se je izkazal za ključnega v nedeljski finalni igri na turnirju AT&T Pebble Beach Pro-Am.

Johnson je udaril prvi, njegov čip se je ustavil 5 in pol čevlja za zastavico. Potter je kot naslednji izvedel bližanje, ki je rezultiralo podaljšanje njegove igre za dva udarca. ”Videl sem, kako je žogica pristala in kako se je kotalila, in takoj vedel, da je malo hitrejša in močnejša, kot sva mislila z Dustinom,” je dejal Potter po dveh čip udarcih, ”zato sem poskušal narediti udarec, ki bi bil malo višji, z več zamaha, a še vedno zadosti trden. Zadeti luknjo je bil čisti užitek.” Ob naslednji luknji je Johnson utrpel bugi na paru 4, potem ko se je rešil iz ovire, a zato padel nazaj za tri udarce.

Kakor koli, Potter je dokazal svojo moč in zmagal, Johnsonu pa se ni izteklo, kot je pričakoval. ”Žal nisem uspel,” je priznal Johnson, igralec blizu vrha lestvice najboljših golfistov na svetu. ”Začutil sem, da dobro igram, a tudi zares dobri udarci so se zaključili na zahtevnih predelih. Da igram odlično, sem občutil tudi na osmi luknji, a sem zaključil z bugi udarcem. Žal je bil to eden tistih dni. Ves dan sem bil med palicami, želel sem ali udariti močneje ali z drugo palico bolj na rahlo, pa vendar ni šlo, kar se je čutilo vseskozi, in tako nisem ujel pravega ritma.” Johnson je sicer že dvakrat zmagal na turnirju AT&T Pebble Beach (2009, 2010), a takrat njegovi zadnji udarci niso bili tako zaznamovani. Pravzaprav se to doslej še ni zgodilo nikoli, saj je bil leta 2009 turnir omejen na 54 lukenj zaradi slabega vremena, v letu 2010 pa je zmagal kljub odigranim 74 udarcem v zaključni rundi. Med 25 igralci na seznamu končnih rezultatov je bilo Johnsonovih 72 udarcev višje od preostalih igralcev, razen dveh.