APPLE Z NOVIM PARADNIM KONJEM

Apple je prejšnji teden napovedal prihod najnovejših tehnoloških iteracij v obliki izboljšanega Macbook Air in nadgrajenega iPad Pro. Medtem ko se okrog prvega smuka javno zaskrbljenost zaradi uporabnosti, je drugi izdelan kot paradni konj znamke, s katerim Apple želi nadomestiti dosedanje prenosne in morda tudi namizne računalnike.

Hypebeast

Hypebeast

Z iPad Pro 2020 lahko uporabniki izkoristijo minimalističen dizajn naprave in še vedno presenetljivo lahko ohišje, ki ga krasi nova paleta kamer s standardno konfiguracijo iPhone 11 z dvojno, ultra široko konfiguracijo. Dodatno je Apple v optiko dodal še NASINO tehnologijo LIDAR, ki skrbi za zaznavanje svetlobe in dometa in razširja zmožnosti aplikacij Augmented Reality. Ohišje, ki vsebuje vse elemente je elegantno dodelano, barvna možnost Space Grey, ki sicer ni nova, pa ostaja eden lepših odtenkov za naprave iPad.

Hypebeast

Hypebeast

V notranjosti iPad Pro pridobiva specifikacije in tehnologijo prenosnih računalnikov, s katerimi lahko v hitrosti in sposobnosti tekmuje z vsemi komercialnimi konkurenti. Ta trditev je izražena v množici dejavnikov, od mobilnega zaslona Retina s 600-nitno svetlostjo in hitrostjo osveževanja 120Hz, do čipa A12Z Bionic, ki se odlično ujema z 8-jedrnim grafičnim procesorjem. Ko bo na voljoše “čarobna tipkovnica” z vgrajenimi sledilnimi ploščicami, bi iPad Pro lahko postal močan konkurent, ki nadomešča ne samo domače prenosnike, ampak deluje kot dopolnilo namiznim računalnikom, tudi za ljubitelje ultra tehnologije.

Hypebeast

Hypebeast