AMY YANG OSVOJILA SVOJ PRVI NASLOV LPGA NA AMERIŠKIH TLEH

“Bila sem zelo živčna,” je dejala Yangova. “Toda poskušala sem si reči: ‘To zmorem. To zmorem. Zelo sem vesela, da mi je uspelo.” Zmaga je bila njena peta na turneji LPGA Tour, prejšnje štiri je dosegla v Aziji. Yangova je na 13. luknji udarila eagle, da je nadoknadila začetni primanjkljaj treh udarcev, nato pa je dovolila, da je Nasa Hataoka naredila napake v ključnih trenutkih v nadaljevanju tekme. Vsem 60 igralkam, ki so se uvrstile v finale sezone, je za naslov prvakinje Race to CME Globe zadostovala le zmaga. Yang je zaključila v slogu, ko je izvedla 10 metrov dolg putt za birdie.

34-letnica iz Južne Koreje je spustila svoj putter in si z obema rokama pokrila obraz, ko je pol ducata igralcev vkorakalo na zelenico in jo prepojilo s toliko mehurčkov, da si je na ramena ovila brisačo, ko je šla podpisat svojo karto. “Vedno si želim osvojiti prvo zmago v ZDA,” je dejala Yang, ki je svoj prvi naslov LPGA osvojila v Južni Koreji in še tri na Tajskem. “V veliko čast mi je, da sem tukaj dosegla svojo prvo zmago.” Hataoka je tekmo zaključila z 69, Alison Lee pa s 66 in se je uvrstila na drugo mesto. Leejeva se na zadnji deveterici igrišča Tiburon Golf Club ni nikoli približala na manj kot dva udarca. Lee, ki na turneji LPGA Tour še vedno nima zmage, je sezono zaključila s tremi uvrstitvami na drugo mesto na turneji LPGA in zmago v Savdski Arabiji na turneji Ladies European Tour. “Danes sem se dobro borila, naredila sem vse, kar sem lahko, da bi pritisnila na obe dekleti,” je dejala Lee. “Amy je odigrala fenomenalen krog. Ko je na 13. luknji naredila eagle, mislim, da je to zanjo obrnilo potek celotnega dneva.” Yangova je po šestih luknjah zadnjega kroga zaostajala za tri udarce, ko se je s tremi birdieji na štirih luknjah vrnila v igro.

Ključni udarec je bil, ko je na 13. igrišču s 4. parom odigrala svoj bližnji udarec, žogica je pristala blizu zatiča in se nato vrtela približno 6 čevljev nazaj v skodelico.Hataoka je odgovorila z metom 10 čevljev in do zadnjih treh lukenj sta bili izenačeni. Takrat je Hataoka, 24-letna Japonka, prvič pomežiknila. Njen putt birdie z roba igrišča je tekel približno 6 čevljev mimo luknje, par putt pa je ujel rob. S tem se je končalo 35 zaporednih lukenj brez bogeyja in zaostala je za en udar. Yangova je končala z rezultatom 27 pod 261 in za štiri zadetke popravila rekord turnirja, ki ga je pred dvema letoma postavila Jin Young Ko. Hataoka in Lee sta za neodločeno drugo mesto prejeli vsaka po 445.000 dolarjev.