ABSOLUTNO SANJSKI REZULTAT NEUTRUDNEGA IZPOPOLNJEVANJA

Palm Beach GT60 je novo visokozmogljivo, visokotehnološko vodilno plovilo ladjedelnice, ki je pripravljeno za evropsko premiero na Cannes Yachting Festivalu 2021 (od 7. do 12. septembra 2021).

Ta nova stvaritev, ki je nastala iz misli oblikovalca in izvršnega direktorja Marka Richardsa, prikazuje vso moč, neprimerljivo učinkovitost in vrhunske zmogljivosti, po katerih so znani vsi modeli Palm Beach – toda serija GT prinaša dodatne sodobne oblikovalske smernice in še večjo zmogljivost. Na preizkušnjah na morju v bližini ameriškega sedeža podjetja v Stuartu na Floridi, je novi GT60 pri široko odprtem plinu po zaslugi dvojnega motorja Volvo IPS 1350 dosegel hitrost večjo od 40 vozlov. GT60 resnično blesti tudi pri učinkovitosti porabe goriva, saj pri hitrosti 35 vozlov deluje le s porabo 75 litrov na uro (približno 37,5 na motor). Izračunano vozno območje bi lastnikom omogočilo, da od Miamija do Nassaua na Bahamih priplujejo v dobrih 5 urah, pri čemer porabijo manj kot 42% celotnih zalog goriva.

Izbira materialov in njihova umestitev v konstrukcijo GT60 pomeni, da ima plovilo naravno nizko težišče, ki pripomore k zmogljivosti, medtem ko ukrivljeni del delno zamaknjenega trupa zagotovi gladko in stabilno vožnjo pri vseh hitrostih. Plovilo Palm Beach je bilo seveda deležno še nekaterih dodatkov, ki zagotavljajo popolno ravnovesje, med drugim dvižnih gredi iz ogljikovih vlaken, s čimer plovilo zagotavlja, da je glavnina teže blokov centrirana in nizka. GT60 ponuja tudi ogromno enodelno ukrivljeno vetrobransko steklo, velika električna bočna in zadnja okna v salonu ter prostore za zabavo s polno sončno svetlobo v salonu in kabini. Postavitve so praktične in moderne, hkrati pa ohranjajo resnično navtični občutek križarjenja. Kot pri vseh jahtah Palm Beach lahko kupci pričakujejo, da bodo lahko prilagodili razporeditev elementov in razpoložljive možnosti, s čimer bodo zagotovili, da je njihov visoko zmogljiv GT60 popolnoma prilagojen njihovim individualnim potrebam in željam.

“GT60 je absolutno sanjski rezultat, ki ga je naša ekipa v zadnjih 12 mesecih neutrudno izpopolnjevala. Tako čudovit čoln, ovit okoli sistema z dvema motorjema, ki prekaša podobne konkurenčne izdelke, ki uporabljajo tri motorje – ali dvakrat več konjev – je res izjemen dosežek.” – CEO Mark Richards