95 LET STRASTI DO LEPOTE

Draguljarska hiša Damiani, ki je po svetu priznana zaradi svojih očarljivih stvaritev in italijanske odličnosti, praznuje letos že 95. obletnico svojega delovanja. Ker se počasi bližajo stoletnici delovanja, so se v hiši Damiani odločili, da bodo to priložnost označili s tridelnim praznovanjem, z limitirano izdajo ikone kolekcije Belle Époque, s serijo vrhunskih dogodkov v vodilnih metropolah, kjer domuje svetovno razkošje, in s posebnim logotipom, ki bo posvečen Damianijevi tradiciji in strasti do lepote v vsakršnem pomenu.

Podjetje je leta 1924 ustanovil Enrico Grassi Damiani v Valenzi, eni izmed najpomembnejših zlatarskih četrti na svetu, in hiša Damiani je danes po vsem svetu prepoznana prav po svojih edinstvenih izdelkih nakita. Danes, tako kot včeraj in tako, kot bo jutri, je vsak Damianijev dragulj unikatno umetniško delo, ki ga v Italiji izdelujejo strokovnjaki, zlatarski mojstri in so rezultat edinstvenega oblikovanja, z veliko pozornostjo do najmanjšega detajla in uporabe visokokakovostnih kamnov. Damiani je edino zlatarsko podjetje na svetu, ki je med drugim prejelo tudi 18 mednarodnih nagrad Diamonds Awards, tako imenovanega oskarja med svetovnimi zlatarskimi podjetji, kar je neprimerljiv rekord, ki daje znamki Damiani vodilno vlogo v zgodovini proizvajalcev nakita in diamantnih izdelkov. V svoji 95-letni zgodovini se je podjetje razvilo iz družinske delavnice v eno izmed najbolj uglednih znamk s področja draguljarstva na svetu. Zaradi izjemnega spoštovanja na domačem, italijanskem trgu so se v hiši lotili uspešne strategije širitve, ki je sčasoma privedla do odprtja številnih njihovih butikov v najbolj prestižnih mednarodnih prestolnicah luksuznega nakupovanja, kot so Pariz, na znamenitem trgu Place Vendôme, ter London, Dubaj, Tokio, Seul, Hong Kong, Moskva … Prisotni so tudi v zelo selektivni distribuciji v velikih luksuznih veleblagovnicah ali večznamčnih konceptualnih trgovinah. Veličastnost stvaritev hiše Damiani so občudovale številne svetovne zvezde, kot so Sharon Stone, Tilda Swinton, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Brad Pitt in Milla Jovovich, če ne izpostavljamo posebej le italijanskih super zvezd, kot sta Isabella Rossellini in Sophia Loren, ki so vsi skupaj pripomogli k velikemu uspehu te hiše diamantnih izdelkov.


Vrednote in dediščina te hiše so se prenesle skozi tri generacije od samih osnov do sedanjega uspeha. Danes vodijo podjetje Guido, Silvia in Giorgio Damiani s strastjo do odličnosti in lepote, ki ostaja nespremenjena skozi zgodovino. Ta koncept je navdihnil nastanek logotipa, ki je bil ustvarjen ob obletnici znamke in je izražen kot močna povezava med 95-letno tradicijo, zgodovino in vrednotami, ki so osnova tej strasti do lepote, te so odličnost, savoir faire, stil, ekskluzivnost in eleganca. Da bi proslavili to pomembno priložnost, so v hiši Damiani ustvarili barvito mavrično ikono Belle Époque v obliki križa, s sijajnostjo in harmonijo, različnostjo barv safirjev in diamantov, ki predstavljajo dragocene vrednote, na katerih temelji blagovna znamka. Z estetskega vidika je primerjava dragih kamnov in rožnatega zlata življenje v ravnovestju, harmonije, elegance in barve, ki spominjajo na dragoceno osrečujočo mavrico. Ta edinstvena legendarna diamantna stvaritev bo v prodaji v butiku Damiani in tudi na spletni strani njihove trgovine www.damiani.com. Poleg tega je izdelanih tudi 95 edinstvenih kosov v omejeni seriji s posebej rezanimi diamanti. Kolekcijo Belle Époque pa sestavlja tudi ekskluzivna mojstrovina – križ v velikosti 60 mm krat 46 mm na skupnem rožnatem zlatu. Spomladi ste lahko občudovali kolekcijo v njihovem prodajnem salonu v Milanu, sam pa sem jih občudoval na obeležitvi obletnice na znamenitem Place Vendôme v Parizu. To sta le dve od serije obeležitev velikih prestolnic luksuza skozi leto, ko v svojih butikih ljubiteljem nakita ponujajo priložnost za praznovanje in odkrivanje te blagovne znamke, ki se pripravlja na svoj prihodnji veliki mejnik … stoletnico!