802 HIBRIDNIH KONJEV ZA PRISTEN ZVOK

Lamborghini je predstavil svoj novi Countach LPI 800-4, sodoben superšportnik omejene serije, ki spoštuje status svojega predhodnika kot enega najbolj cenjenih dirkalnikov v avtomobilski zgodovini.

Countach LPI 800-4, kjer LPI pomeni Longitudinale Posteriore Ibrido ali Longitudinal Posterior Hybrid, je bil izdelan v čast 50. obletnice prvotne različice. Model prihaja opremljen z motorjem V12 in 48V elektromotorjem, kar posodobljenemu modelu zagotavlja starodavno rjovenje prvotnega modela. S približno 802 kombiniranimi konjskimi močmi novi Countach pospeši od 0–100 km / h v le 2,8 sekunde, največjo hitrost pa doseže pri 221 km / h.

Ogljikova vlakna obsegajo predvsem zunanjo podvozje in karoserijo, hkrati pa sestavljajo sestavne dele sprednjega cepilnika, dovodov zraka pokrova motorja, stranskih pragov in obloge sprednjih in stranskih ogledal. Lamborghini je uporabil tehnologijo 3D-tiskanja za ustvarjanje premičnih zračnikov, hkrati pa je vključeval tudi futuristično “fotokromatsko” streho z možnostjo preklopa med “trdnim” in prozornim pogledom z enim gumbom.

Proizvajalec avtomobilov bo izdelal le 112 kosov modela Countach LPI 800-4. Cena še ni razkrita, dobave pa se bodo začele v prvem četrtletju leta 2022.