70 LET MODELOV DB

Pri znamki Aston Martin praznujejo 70. obletnico njihove svetovno prepoznane linije vozil DB. Na letošnjem avtomobilskem sejmu Beijing Motor Show so predstavili najnovejše modele športnih vozil, tako različici V12 in V8 modela DB11 coupé kot tudi model DB11 Volante. Črki DB simbolizirata ime Davida Browna, znamenitega angleškega industrialca, ki je leta 1947 kupil podjetje Aston Martin. Sčasoma je blagovna znamka DB postala tako ikonična, kot so krila znamke Aston Martin, in svoje poslanstvo nadaljuje še danes z modeli DB11, ki so jih predstavili v veličastnih barvah, v vulkansko rdeči, kar je bila priljubljena izbira nekdanjega lastnika znamke. Brownova zapuščina pomeni 70 let znamke Aston Martin kot ene od najbolj cenjenih avtomobilskih znamk, pomeni pa tudi pomembnost modelov z oznako DB, saj predstavljajo skorajda polovico vseh izdelanih vozil znamke Aston Martin. In pomeni tisoče zvestih strank po vsem svetu, med katerimi je bil tudi svetovno znani skrivni agent 007. DB Aston Martin vozila so osvojila tudi številne nagrade, vključujoč tekmovanja 24 Hours of Le Mans in World Sport Car Championship. Ob visoki obletnici je predsednik uprave znamke dr. Andy Palmer dejal: “70 let je DB zapisan v DNA Astona Martina in še naprej predstavlja znamko kakovosti in zmogljivosti, predvsem pa tisto pravo dediščino znamke Aston Martin. Oba coupéja, DB11 in DB11 Volante, kot ju lahko vidite v Pekingu, predstavljajo povsem enako tudi danes. Združujeta povsem enake vrline svojih prednikov in sta produkta, izdelana s strastjo, ki jo je David Brown dal tej veliki britanski avtomobilski družbi v času njegovega delovanja. DB-linija je in bo pomemben temelj našega podjetja, saj nadaljujemo z razvojem izdelovanja športnih vozil svetovnega razreda že v drugem stoletju.”

David Brown je prevzel inženirsko podjetje, ki ga je leta 1860 ustanovil njegov dedek. Bencinska glava med ogrodjem: David Brown je zgradil svoje prvo vozilo kot sedemnajstletnik; motor in menjalnik je vgradil v šasijo in jo sam varil. Rezultat je imenoval “Davbro”. S svojo inženirsko-proizvodno kariero je nadaljeval, dokler ni leta 1947 na valentinovo oznanil nakupa znamke Aston Martin. Zanjo je plačal takrat izjemnih 20 500 britanskih funtov, vse, kar je imel Brown, pa je bilo nekaj zmogljivosti, tehničnega znanja in kapitala, ki je bil potreben za ustvarjanje nove generacije vozil Aston Martin, za zagotovitev prihodnosti podjetja. Brown je kupil WO Bentley 2,6-litrski šestvaljnik, ki je bil ključnega pomena za uspeh njegovih novih avtomobilov. Prvo vozilo na Brownovi razvojni listi je bilo zasnovano že v času njegovega prihoda v podjetje. 2,0-litrski športni model v letu 1948 je bil retrospektivno imenovan za model DB1 iz leta 1950. Kakor koli že, model DB2 iz leta 1949 pa je tisti, čigar lepota, zmogljivost, način vožnje in kakovost so določili značaj vozil Aston Martin po vojni, na osnovi tega pa zastavili vizijo podjetja, kot jo je zasnoval že Brown. In takšna je še danes, skorajda nespremenjena. Model DB2 je preživel v stalno posodobljenih izvedbah, vse dokler ga ni leta 1959 zamenjal hitrejši DB4, prvi model Astona Martina, ki je bil narejen na lokaciji Newport Pagnell, kjer še danes izdelujejo nove modele vozil Aston Martin. Četudi je bilo pet modelov DB4 z GT-različico, je bil leta 1963 zamenjan z modelom DB5, hkrati je v tem letu postal nesmrten, saj se je pojavil v tretjem filmu o britanskem agentu Jamesu Bondu, v Goldfingerju, ki ga je igral legendarni Sean Connery. Model DB5 je bil na voljo dve leti, potem pa ga je nadomestil večji, prostornejši ter udobnejši DB6, ki se je prodajal v veliko večjih številkah kot njegova predhodnika DB4 in DB5. David Brown, ki je bil za viteza imenovan leta 1968, je potem 1972. brezvestno prodal znamko Aston Martin in njegovi inicialki se zopet pojavita na modelih šele po 23 letih. Šele potem, ko je novi predsednik uprave Walter Hayes ponudil častno predsedstvo gospodu Brownu, kar je ponovno ustoličilo začetnici na novih modelih in predstavlja enega od najlepših ponovnih startov v čudoviti zgodovini znamke Aston Martin. Tako je leta 1993 prišel na trg novi model DB7. Žal ga gospod Brown ni več ugledal, saj je umrl.

V letu 2003 je bilo nared novo vozilo, tokrat v Gaydonu, kjer je tudi sedež podjetja in kjer so združili tehnološki napredek, kakovost in imenitne zmogljivosti, da je znamka Aston Martin kar preskočila model DB8 in ustvarila novo različico, DB9. Ta je bil tudi prvi Bondov model iz centra v Gaydonu, medtem ko si je model DB10 zaslužil to čast, da je bil zgrajen kot prilagojeno cestno vozilo, a opremljeno in prepleteno kot popolno ‘bondovsko’ vozilo. Z novo izvedbo DB11 in kmalu tudi DBS Superleggera blagovna znamka Aston Martin še naprej tvori močan steber Astona Martina v drugem stoletju. Danes je DB nomenklatura temeljnega pomena, prav kot je bila ob nastanku te linije polnih 70 let nazaj. Ne le kot jedrni del linije same, ampak tudi kot ključni del identitete znamke Aston Martin. Si lahko predstavljate novo različico, ki jo bo zapeljal novi James Bond?