50 LET PO LUNI

Priznana švicarska znamka ur OMEGA, je bila gostiteljica zvezdniške počastitve ob 50. obletnici prvega pristanka na luni, na cater so bili prisotni tudi George Clooney in veterani NASA; vključno s Charlie Duke-om in Thomasom Staffordom. Šlo je za srečanje velikanov v ameriškem vesoljskem centru Kennedy, kjer se je OMEGA poklonila misiji, ki je ustvarila zgodovino.

Po polnem dnevu pogovorov o številnih temah, povezanih z vesoljem, so mediji, VIP in ostali gostje uživali v večerji “Golden Moments”, katere osrednji gostje so bili George Clooney s soprogo Amal Clooney, Charlie Duke in Thomas Stafford. Večerja se je odvila pod raketoplanom Saturn 5. Predsednik in izvršni direktor podjetja OMEGA, Raynald Aeschlimann je lahko upravičeno ponosen na sam dogodek, še bolj pa na to, da je švicarska blagovna znamka  Omega izdelala prvo uro, ki so jo nosili na Luni. “To je velik dosežek, saj smo pristali na drugem svetu. Ne morem si zamisliti boljšega razloga, za dvig kozarca v poklon.”

Čeprav je ambasador časomerov  OMEGA George Clooney pritegnil ogromno pozornosti medijev, je bil igralec skromen in odločen z zagotovilom, da bo pozornost ostala drugim gostom. “V izredno veselje in v čast  mi je biti tukaj. Gojim enormno spoštovanje do ljudi, ki so misijo Apollo spremenili v uspeh.” Georgeu Clooneyu se je na odru pridružil tudi veteran štirih vesoljskih misij NASA in poveljnik Apola 10 generalpodpolkovnik Thomas Stafford, skupaj s poveljnikom  Apolla 11 in pilotom Apola 16 Charliejem Dukeom.

Charlie Duke je pristanek opisal kot zelo razburljiv, vendar je poudaril, da je bil uspeh misije leta 1969 odvisen samo od trdega dela in predanosti. “Odhajali smo na Luno, vendar smo bili tudi zelo prizemljeni, zelo realni in nikoli nismo sprejeli uspeha kot nekaj samoumevnega.”

Prisotni so bili tudi astronavtka in umetnica Nicole Stott, NASA pilot in poveljnik ISS Terry Virts, astronavt ESA in veteran NASA Jean-François Clervoy, nekdanji inženir NASA in človek za Moonwatchom Jim Ragan, ki je izmed vseh časomerov, ki so jih prijavili kot možne uradne ure odprave, po temeljitih testih izbral prav Omego.

Ob 50. obletnici je podjetje OMEGA izdalo omejeno serijo 42 mm Omega Speedmaster v  18 karatnem zlatu 18K Moonshine ™ – pri kateri gre za ekskluzivno novo zlitino, ki ponuja malenkost bolj bled odtenek od tradicionalnega.

Več informacij na voljo pri podjetju Slowatch d.o.o., www.slowatch.si