5 GOLFSKIH POČITNIC V EVROPSKIH BISERIH

Z vrhunskimi storitvami, nepozabnimi igrišči za golf in čudovitim podnebjem je golf odmor v luksuznem evropskem letovišču visoko na seznamih številnih igralcev golfa, tako pri nas kot po svetu. Zakaj si ne bi ogledali petih najboljših evropskih letovišč po izboru uredništva, ki ponujajo vse našteto?

Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

V resortu Terre Blanche Hotel, Spa & Golf v Franciji najdemo dve izjemni igrišči za golf, Le Chateau in Le Riou. Slednje ponuja zahtevno 6.616 metrsko razvrstitev, s pametno postavitvijo ovir ter poskusnih pinov, ki igralcem dajejo pravi okus prvenstvenega golfa. Igrišče Le Riou je postavljeno na pobočju hriba, ki gleda na gričevnato vas Pays de Fayence, igrišče pa nagrajuje igralce golfa, ki igrajo s strategijo in natančnostjo. Letovišče ponuja 115 visokokakovostnih, prostornih apartmajev in samostojnih vil, ki so umeščene med eno in dvonadstropne paviljone, ki se spuščajo po pobočju. Ko se sprostite v spa centru, se lahko sprostite še ob panoramskem razgledu na Azurno obalo Provanse.


Finca Cortesin Hotel

Ne preseneča, da se Finca Cortesin uvršča med najboljša španska igrišča za golf, še posebej, če upoštevate njegovo osupljivo razporeditev, saj več kot 100 ovir deluje kot stalna nevarnost, Masters prvak Sergio Garcia pa primerja kakovost in hitrost zelenice s tistim v Augusti. Zasnova zajema čisto naravno bistvo okolice za nepozaben krog golfa, Finca Cortesin pa se poleg tega ponaša s priviligirano lokacijo, le nekaj minut vožnje od Marbelle, Puerto Banusa in Sotogrande. Sam hotel je opremljen z avantgardnim dizajnom, navdihnjenim s tradicionalno andaluzijsko arhitekturo, kjer je mediteranski življenjski slog združen z najnovejšim sodobnim bivanjem, vrhunsko kulinariko, brezhibno postrežbo in neprimerljivim vzdušjem. To je vsekakor eno najluksuznejših evropskih golf igrišč.


Hotel Aphrodite Hills

Aphrodite Hills s pogledom na kraj, kjer naj bi Afrodita, boginja ljubezni, prišla iz morja, ponuja očarljivo kuliso za golf. Igrišče je vizualno spektakularno, saj se širi skozi avtohtona drevesa oljk in rogačev ter čez dve planoti, ločeni z dramatično grapo. Pa naj vas pogledi ne zavedejo, saj boste potrebovali največjo koncentracijo, da boste dosegli soliden rezultat in se izognili številnim oviram. V tem letovišču pa se ne nahaja le nagrajeno igrišče za golf, temveč tudi hotel, ki ponuja nagrajeno zdravilišče, imenovano ‘The Retreat’, ki je bilo nekoč izbrano za najboljše zdravilišče v Evropi. Hotel Aphrodite Hills je resnilno premijski, saj je vsaka od 290 sob in apartmajev zasnovana z veliko pozornostjo do detajlov, kar vam zagotavlja udobno in nepozabno bivanje.


Conrad Algarve

Na Quinta do Lago lahko izbirate med tremi igrišči za golf, pri čemer je vsako izjemno impresivno, zato ne preseneča, da je od samega nastanka v ospredju mednarodnega golfa. Severno igrišče sta leta 2014 popolnoma preoblikovala Beau Welling in Paul McGinley po najvišjih zahtevah, igrišče Laranjal ima značilen kotalni teren z več vodnimi nevarnostmi, ki zagotavljajo vrhunsko izkušnjo golfa, južno igrišče, kronski dragulj Quinta do Laga, pa je umeščeno med borovce, jezera in divje cvetove, s pogledom na miren narodni park Ria Formosa. To igrišče je priljubljeno tudi med igralci Evropske turneje in je le nekaj minut vožnje oddaljeno od Conrad Algarve. Za resnično razkošno bivanje lahko izberete Roof Garden Suite, kjer ima 300 metrov veliko zatočišče svoj lasten neskončni bazen v dnevni sobi. Priložnost za sprostitev je tudi na enem izmed vodilnih zdravilišč na Portugalskem in v Evropi, kjer boste našli široko paleto edinstvenih tretmajev, kot je kisikova inhalacijska terapija.


Regnum Carya Golf & Spa Resort

V resortu Regnum Carya Golf & Spa sta na voljo dve mednarodno priznani igrišči za golf. Carya Golf Club je tudi prvo osvetljeno igrišče za golf v Evropi in je eno redkih igrišč v Turčiji, ki gosti mednarodne turnirje. National Golf Club ponuja 27 lukenj, razporejenih po nežno valjanem terenu ter skozi drevesa borovcev in evkaliptusov, zasnežene gore Tauras pa ponujajo izjemno kuliso. Letovišče Regnum Carya Golf & Spa je vrhunski zaseben prostor za sprostitev z vsemi možnostmi in ponuja več kot 500 sob s pogledom na osupljivo Sredozemlje v Belek-Antaliji. Od standardnih sob do razkošno zasnovanih vil z zasebnimi bazeni, letovišče s petimi zvezdicami res ponuja nekaj za vsakogar. Ogromna izbira barov in restavracij pomeni tudi, da se ne boste trudili, da bi našli kje jesti in piti, bodisi po golfu ali popoldnevu v Spa & Wellness centru Green Door.