30 LET SODELOVANJA ROSENTHAL X VERSACE

Gianni Versace je bil eden prvih oblikovalcev na svetu, ki je prepoznal pomen ustvarjanja modne hiše z resnično vrednostjo življenjskega sloga. Versace je od takrat postal sinonim ne le za modo, ampak tudi za način življenja.

Eden od simbolov tovrstnega razmišljanja, sodelovanje Versace in Rosenthal, leta 2023 praznuje 30. obletnico obstoja. Dva odlična partnerja, ki sta med najbolj priznanimi blagovnimi znamkami na svojih področjih, sta v treh desetletjih skupaj ustvarila široko paleto vrhunskih zbirk porcelana, ki so jih dopolnjevali najbolj znani in najlepši Versacejevi motivi in potiski.

Rezultat dolgih let sodelovanja med znamkama Versace in Rosenthal so sicer danes ikonične in iskane kolekcije vrhunske jedilne posode, čajnih servisov in okrasnih predmetov, ki se ponašajo z Versacejevim značilnim drznim in barvitim dizajnom. Kolekcije združujejo strokovno znanje Rosenthalove proizvodnje porcelana z ikoničnim stilom in ustvarjalnostjo Versaceja. Z leti se je sodelovanje Versace in Rosenthal sicer iz osnovnih, prej omenjenih kosov razširilo na široko paleto izdelkov, vključno s steklenimi izdelki, vazami in celo pohištvom. Vsak izdelek v kolekciji je kljub temu izdelan z največjo pozornostjo do podrobnosti in kakovosti, z uporabo najboljših materialov in tehnik. Sodelovanje je zatorej že tri desetletja zelo uspešno, kolekcije Versace in Rosenthal pa so hitro postale simbol razkošja in ekskluzivnosti. Partnerstvo kljub trajanju še naprej ustvarja nove in vznemirljive umetniške a hkrati funkcionalne kose, ki združujejo Rosenthalovo eleganco in Versacejev glamur.

V luči praznovanja ikonično ime »Rosenthal meets Versace« znova dobiva zagon s kolekcijo omejene izdaje v počastitev svoje 30. obletnice: 30 skodelic, okrašenih s 30 legendarnimi dekorji, ki pripovedujejo zgodbo o tem izjemnem sodelovanju kot potovanje skozi čas, prostor in najrazličnejše kulture. Vsem izjemnim kosom je skupno to, da jih krasi zlata Meduzina glava, ki je Versacejev ikonični simbol že od samega začetka.

Sodelovanje med Rosenthalom in Versacejem se je začelo že leta 1992 pod vodstvom Giannija Versaceja, s prvo kolekcijo “Medusa”, ki je bila predstavljena leta 1993. Danes so edinstveni in ekstravagantni dizajni v rokah Donatelle Versace, glavne kreativne direktorice znamke. Rosenthal se še vedno zelo rad sreča z Versacejem in svojo vizijo najnovejših modnih trendov interpretira v fascinantne, pa tudi takoj prepoznavne kolekcije z visoko prepoznavno vrednostjo.